ERDOĞAN ESAD İLE YENİDEN DOST MU OLUYOR

ERDOĞAN ESAD İLE YENİDEN DOST MU OLUYOR

Üstelik Erdoğan'ın bu konuda ne düşündüğünü tüm dünya bilirken, Mehmet Şimşek Esad ile müzakere etmeyiz iddiasının "gerçekçi" olmadığını tüm dünyaya ilan etti. 

AKP'nin 7 yıl önce komşular ile "sıfır sorun" diyerek başlattığı ve Suriye ile yaklaşık 2 yıl süren bahar havasının ardından Erdoğan'ın "Dostum Sedat "dediği Suriye Devlet Başkanı ile siyasi ilişkilerin kesilmesi neredeyse 5 yıl oldu. 
BAŞIMIZA NELER GELDİ

Bu süreç içerisinde Suriye'de yüzbinlerce insan öldü, sınırımıza binlerce mülteci geldi, daha da kötüsü hem Türkiye içerisine hem de sınırımızda PKK'ya yakın Kürt örgütler güçlenip silahlandılar.

Daha da beteri kontrol edilemeyen kökden dinci örgütler ve IŞİD adlı sözde devletin eli kanlı militanları Türkiye'nin başına bela oldu. Türk ekonomisi bozuldu, terör yüzünden turizm gelirlerimizden olduk. 

ŞAM'DA NAMAZA GİDECEKTİK AMA

Dolar 1.12 TLden 3.79 TL'ye çıktı. Suriye ile savaşın karşı tarafı olduğumuzda Şam'da bir hafta sonra namaz kılmaktan söz ederken, şimdilerde yeniden Esad ile müzakere sözleri edilmeye başlandı. Suriye  politikasının mimarlarından olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada Esad lehine gelişen yeni politikalara karşı sessizliğini korurken, AKP'den başta sözcü Numan Kurtulmuş olmak üzere bir çok üst düzey yönetici artık Esad ile müzakere cümleleri kuruyor. 

ERDOĞAN SESSİZ HERKES MÜZAKERE KONUŞUYOR

Erdoğan'dan bu sözlere karşı hiç bir tepki gelmiyor. Esad ile müzakere konusunu bu kez Davos'ta AKP'li Mehmet Şimşek açtı. Üstelik Erdoğan'ın bu konuda ne düşündüğünü tüm dünya bilirken, Mehmet Şimşek Esad ile müzakere etmeyiz iddiasının "gerçekçi" olmadığını tüm dünyaya ilan etti. 

İÇ SİYASET NE DÜŞÜNÜYOR

Siyasi kulislerde bu gelişmeler 2 şekilde yorumlanıyor. İlk düşünce genelde muhaliflere ait. " Erdoğan'ın bir çok konuda kontrolü kaybettiğini söyleyen muhalif kulisler, "bu daha başlangıç arkası gelecek diyorlar.

Öte yandan AKP'ye yakın kaynaklar ise bu gelişmenin Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldığını ileri sürerek. "Bu bir diplomasi stratejisi, herşey kontrol alyında" demekle yetiniyorlar. 

MEHMET ŞİMŞEK NE DEDİ

İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda katıldığı panelde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ilişkin açıklama yaptı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Şimşek, "Türkiye, artık (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil" dedi.

ERDOĞAN 2013 TE MİTİNGDE ESAD'I NASIL ANLATMIŞ

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı