ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI DEĞİL HER ŞEYİ İSTİYOR

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI DEĞİL HER ŞEYİ İSTİYOR

Uçan kuşa bile göz dikti…

Başbakan Erdoğan Denizli'de yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı bu ülkede kuş uçsa bilecek. Köprüyle, yolla ve havalimanı ile tek tek ilgilenecek." dedi.

Denizli'de vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti'nin Köşk adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Köşk adayının nasıl olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan, "Bu ülkede kuş uçsa bu Cumhurbaşkanının haberi olacak. Yani sen Denizli-Manisa bağlantısı nedir, Aydın Denizli bağlantısı nedir bunu bilmiyorsan senden bir şey olmaz. Cumhurbaşkanı'nın kuş uçşa haberi olacak. Biz koşacağız, suyuyla da ilgilneceğiz, Yavuz Sultan Selim köprüsünün bitirilmesiyle de ilgileneceğiz. Yeni köprüler, boğazın altından geçen tüp geçitlerle de ilgileneceğiz. Biz cumhurbaşkanlığı makamını bir dinlenme makamı olarak görmüyoruz. Orası hizmet makamı." dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Denizli'de yaptığı konuşmasından satırbaşları:

"Denizli artık büyüükşehir. Söz verdik. Sözümüzü tuttuk. İnşallah 5 yıl boyunca Denizlşi, daha da büyüyecek, daha da gelişecek.12 yıldır hem Denizli'yi hem de diğer 80 vilayeti geliştirmenin gayreti içerisindeyiz.İlçelerimizi, köylerimizi değiştirdik, Denizli'yi geliştirdik. Çok farklı bir Türkiye'yi büyük Türkiye'yiz sizlerle beraber inşaa ettik. çetelerin hakimiyetine son verdik. Vesayetlerle, yasaklarla, yolsuzlukla, yoksullukla mücadele ettik. Şu anda çok farklı bir Türkiye var. Daha gururlu, daha onurlu bir Tükiye var.

"CHP ESKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYOR"

12 Eylül darbesinin izleri daha tam silinmedi. O günlerden bugünlere gelen sorunlardan biri anayasa. Yeni bir anayasa yapmamız mümküğn olmadı, muhalefet buna izin vermedi. Demokratik bir ülkeye yakışan bir anayasa yapmak için mücadelemiz sürtüyor. Eski Türkiye'den bu güne gelen başka bir sorun da muhalefet sorunu. DÜnya değişirken, Türkiye değişirken muhalefet değişemedi. Yeni ve gelişen Türkiye'ye ayak uyduramadılar. CHP hala o eski CHP. CHP hala eski Türkiye'yi özlüyor. MHP CHP'nin vagonu haline geldi. Pensilvanya'nın emirlerine göre hareket ediyorlar. HDP'nin durumu ortada. Kongrelerinde Türk bayrağı asamayacak kadar bu ülkeye düşman bir yapı içindeler. Onlar da kendi kararlarını vermiyor. Emirlere göre hareket ediyorlar.

"BENİM ALDIĞIM TERBİYE..."

31 Mart'tan sonra gidip kendilerine bir çatı aradılar. Şimdi gidip onun altına saklandılar , hiç birinden ses çıkmıyor. Bugün yine çıkmış o partinin genel müdürü bana küfürler yağdırıyor. Ey Kılıçdaroğlu benim aldığım terbiye sana aynı şekilde cevap vermeye uygun değil. Kem söz sahibine aittir. Hiç endişe etmeyin. Biz sadece rükuda eğiliriz. Biz de kula kulluk yok. Sadece hakka kulluk var, bunu böyle biliniz. Kula kul olanlarla yolumuz ayrılıyor. Bütün bunların karşısında yeni Türkiye'yi hayal eden ve bunu gerçekleştiren bir AK Parti var. Ak Parti bir vizyon partisidir.

"BİZ MİLLETİMİZLE YOLA ÇIKTIK"

Ak Parti millete ait bir partidir. Eski Türkiye'den bugüne gelen bir başka konu da Cumhurbaşkanlığı meselesidir. Sizler ne yapıyorsunuz. Sandığa gidiyor vekilleri belirliyor hükümeti kuruyorsunuz. Ama sizin bu iradenizin karşına Cumhurbaşkanlığı çıkıyor. Biz buna karşı çıktık. Devlet ile millet ayrı olmayacak diye. Biz artık Türkiye'de Cumhurbaşkanını bizzat halk seçecek. Denizli yüzde 59 oy oranı ile bu değişikliğe evet dedi. Benim kardeşlerimden bunlar hangi yüzle adaylarına oy isteyecekler. Diyorlar ki Erdoğan büyük imkanlarla bu yarışa girdi. Şu anda basın toplantısı yaptılar, 5 parti bir aday çıkardılar. Bütün medya gurupları ile biraraya geldiler. Mesele bu. Biz de milletimizle yola çıktık.

"HANGİ CUMHURBAŞKANI TARAFSIZDI?"

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, siyasetin dışında olmalı diyorlar. Neden? Devlet ayrı, millet ayrı olabilir mi? Cumhuriyet ile cumhurun arasında mesafe olabilir mi? Bugüne kadar gelen gelen cumhurbaşkanlarından hangisi tarafsızdı? Hepsinin bir siyaseti hepsinin bir tarafı vardı. Hiç kimse kusura bakmasın. tarafsızlık adı altında, siyaset üstü olmak, bunun altında da vesayetin tarafını tatacak değiliz. Bizim tarafımız belli. Biz milletin tarafındayız.

"CUMHURBAŞKANI'NIN KUŞ UÇSA HABERİ OLACAK"

Bir cumhurbaşkanı adayına soruyorlar. Siz bu karayollarını ne yapacaksınız diye.Verdiği cevap şu. o benim işim değil. Neden? Çünkü siyasetin insana hizmet etme sanatı olduğunu bilmeyenden Cumhurbaşkanı olmaz. Anayasa mahkemesinde Cumhurbaşkanı tanımlanırken yürütmenin başıdır diyor. Yani bu ülkede kuş uçsa haberin olacak diyor.Bunu bilmiyorsan senden birşey olmaz.

"CUMHURBAŞKANI TER DÖKMELİ"

Cumhurbaşkanlığı görevim boyunca. Denizlide'ki tüm yatırımların takipçisi olacağım. Cumhurun başkanı millete hizmet yolunda koşmalı ve ter dökmeli.Bizim hizmet aşkımız asla bitmeyecek. yolsuzlukların iktidarı olsaydık geçmişteki iktidarlar gibi olurduk.Bugüne kadar Başbakan olarak Denizli'nin tüm meseleleriyle ilgilendim. Sizler belediyeleri hep bize verdiniz şimdi de büyükşehiri verdiniz. İnşallah Cumhurbaşkanı olarak 81 vilayet için çalışacağız. Denizli'ye 12 yılda kazandırdığımız eserlerin toplamı 9 katrilyon eski rakamla. Sağlıkta Denizli adeta çağ atladı, şehir hastanesi de yapılacak. Denzli'de toplam 79 senede 65 km bölünmüş yol yapılmış biz 12 yılda 302 km'ye çıkardık.

"BİZİ DUMAN EDERLERDİ"

Efendim Türkiye’nin çok borcu var. Yalan söylüyorlar. Biz geldiğimizde milli gelire borç oranı yüzde 73’tü, şimdi yüzde 35. Yoksa bu gezi olaylarında 17 -25 aralık olaylarında bizi duman ederlerdi. Ama güçlü olduğumuz için bir şey yapamadılar. Kendileri kaybettiler, rezil oldular. Daha da rezil olacaklar.

"HAYIRLARINIZI MAYIRLARINIZI BUNLARA VERMEYİN"

Paralel yapıyla mücadele çok daha güçlü şekilde devam edecektir. Ne yaptınız? Çocukları paralel yapının okullarından aldınız mı? Alın ha. Devletin okulları bize yeter. Verin devletin okullarına. Hafta sonlarında özel kurslar vereceğiz. Sakın ha hayırlarınızı mayırlarınızı bunlara vermeyin. Kurbanlarınızı filan sakın ha. Bunlar kurbanı alır başka yere kullanırlar. Paralel yapıya müsamaha yok."

İşte o konuşmanın görüntüleri:

Kaynak:Haber Kaynağı