ERDOĞAN CEMAATE BUNU DA YAPTI

ERDOĞAN CEMAATE BUNU DA YAPTI

Türkçe Olimpiyatları ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan cemaate son atak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cemaatin her sene gerçekleştirdiği Türkçe Olimpiyatları ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. Erzurum'da yaptığı konuşmada Gülen cemaatine ait yurt dışındaki okulların her yıl düzenlediği Türkçe Olimpiyatları için bundan böyle salon ve statların tahsis edilemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan,"Bak Türkçe Olimpiyatları yapıyorlardı ne güzel. Artık bitti iş. Artık Türkçe olimpiyatları yapamazlar. Bizden stad alamazlar, kapalı spor salonu alamazlar. Artık o defter kapandı" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ve ardından sızdırılan ses kayıtları konusunda, gerçekleştirdiği her mitingde Fethullah Gülen Cemaatine yüklenen Erdoğan, Gülen hareketi tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatlarını hedef aldı. Fethullah Gülen hareketinin okullarının bulunduğu ülkelerden her yıl organze edilerek Türkiye'ye getirilen diğer ülke çocuklarının, Türkçe sunumlar yaptığı bu organizasyonların geçtiğimiz yıl haziran ayında yapılan sonuncusuna, Başbakan Erdoğan'da katılmış duygusal bir konuşma yapmıştı.

hatira-turkce-olimpiyat-para.jpg

HATIRA PARA BİLE BASILMIŞTI

O törende yaptığı duygusal konuşma ile Fethullah Gülen ve hizmet hareketine teşekkür eden Erdoğan, aradan bir yıl geçmeden dün Erzurum'da yaptığı konuşmada Türkçe Olimpiyatlarına artık salon tahsis edilmeyeceğini açıkladı. Bu konuşmasına kendisini dinlemeye gelen Erzurumlular tepki göstermiş ve miting alanını terk etmişlerdi.Türkçe olimpiyatları için geçen yıl 10.yıl anısına hatıra parası bile bastırılmış, üzerine Atatürk fotoğrafı konulmadığından büyük tepki almıştı.

İŞTE ERDOĞAN'IN SON TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA YAPTIĞI TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Kaynak:Haber Kaynağı