ERDOĞAN BOMBACI SURİYELİ DEMİŞTİ BAKIN NERELİYMİŞ

ERDOĞAN BOMBACI SURİYELİ DEMİŞTİ BAKIN NERELİYMİŞ

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında tamamı yabancı yabancı turist 11 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

İstanbul Sultanahmet’te sabah saat 10:20′de canlı bomba saldırısı meydana geldi. Patlama sonucu, tamamı yabancı turist 11 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Canlı bombanın hedefinin bölgedeki turist kafilesi olduğu ancak polisleri görünce amacına tam ulaşamadan panikle pimini çektiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının üzerinden 3 saat kadar sonra teröristin Suriye uyruklu olduğunu açıkladı. Sözcü muhabiri Şenol Gezer teröristin kimliğine ulaştı. Terörist: Nabil Fadlı isimli IŞİD militanı. Ölenlerin uyrukları da kesinleşti.Ölenlerin tamamı turist; 9′u Alman, 2′si ise Güney Koreli 

Türkiye, güne İstanbul Sultananmet’teki hain saldırı haberi ile başladı. Saat 10:20′de Sultanahmet Meydanı’nda bir canlı bomba kendini infilak ettirdi. Meydana gelen patlamanın şiddetiyle Dikilitaş, Alman Çeşmesi yanında devriye görevi yapan bir polis aracı devrildi. Olayın şokunu atlatan vatandaşlar, aracı çevirerek, yaralı polislerin tahliyesini sağladı.  Yaralı vatandaşlar ve polisler, bölgeye sevk edilen ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.

Polis telsizinden yapılan anonsun ardından, Sultanahmet’teki patlamanın meydana geldiği alana itfaieye ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın “canlı bomba” olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu. Dikilitaş’ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmedi. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı