ERDOĞAN BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLADI

ERDOĞAN BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan ATV ve A Haber ortak yayınında Mahmut Övür'ün sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, gazeteci Mahmut Övür'ün sorularını yanıtladı. Kampanyasıyla ilgili son rakamları verdi.

Toplam bağış adedi 1 milyon 350 bin 796 miktarı ise 55 milyon 260 bin 778. Bağış devam ediyor. Pazar'dan sonra da devam edecek. Bunun kullanılan kısmı harici hazineye devredilecek.
 
Az önce ifade ettiğimiz bu bağışçı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu milli bir meseledir. Katılım kültürünün artacağını biliyorum. Amerika'da bu böyledir. Temenni ederim ki bizde de bu böyle olur.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları;
 
- Birinci turda bu işin biteceği görülüyor. Temenni ederim ki ilk turda bitsin ki 2 hafta daha kaybetmeliyim.

- Benim diğer adayları takip etmem mümkün değil. Bunları takip edecek zamanım yok.
 

- Abdullah beyin seçimine geldiğimizde. Turgut beyin, Demirel'in, Sezer'in seçilme şartlarını uyguladık. Ama AK Partili bir cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz dediler.

- Referanduma gittik. Milletimizden yüzde 69 destek aldık. Milletim buna karar verdi. Millet o verdiği kararı uygulayacak. O zaman Meclis'i terk edenler,

- CHP, MHP ve HDP hangi yüzle halka gidip oy istiyorlar. Siyaset tutarsızlıkla olmaz.

- Milletimizden aldığımız yetkiyle millete gidiyoruz. Milletim gerekli tokadı atacaktır. Devletle milletin buluşması var. Gerek merhum Özal ve Abdullah Gül de yaşadık.

 
- Meclis'in seçmiş olduğu cumhurbaşkanı yerine daha güçlü bir Cumhurbaşkanı olacak. Anayasadaki yetkilerini daha etkin kullanacak. Bu Türkiye için yeni bir sistemi de getirebilir. Başkanlık, yarı başkanlık sistemi. Millet de bunu değerlendirmeye başlayacak.

- Türkiye çok daha farklı bir konumu yakalayacak. Türkiye'nin gündemine bu oturacak.

"60 YIL ÖNCEKİ SİSTEMLE ÜLKEYİ YÖNETMEK NEDEN?"

- Olay benim ısrarımdan öte. Milletin cuhmurbaşkanını seçmesi ne gibi bir değişiklik getirecek. 104. maddede 6 seçenek var. Bunu daha rahat uygulamaya koyacak.

- En gelişmiş ülkeler hangi sistemle yönetiliyor? Bundan 60 yıl önceki sistemle ülkemizi yönetmek neden? Burada milletimiz buna destek verirse bu olur. Muhalefet ister istemez önemli değil.

- Millet yüzde 69'la ben seçeceğim dedi. Yoksa mevcut yapıyla devam ederiz.

- O zaman partileri güç kaybediyordu. Bize de millet evet derse olur.

- Güçlü bir iktidar olmasa bu paralel yapının darbesine maruz kalırdı. 1979'da 115 tur oldu. Böyle bir şey var mı? Bırakalım millete o karar versin.

- Biz bunlarla uğraşırken muhalefet neyle uğraştı? Başörtüsü, cami, Kur'an Kursu ve irticayla uğraştılar.
 
- Millet bu konuda tamam yürü derse bu iş olacak. Demediği taktirde bu iş olmayacak.

- 10 kasım 1938 Gazi Mustafa Kemal rahmetli oldu. Hemen ertesi gün meclis kuşatma altına alındı. İsmet İnönü'yü başkan yapmak için. Türkiye bunları artık aşmalı. gündemden bunlar çıkmalı

-Eğer güçlü bir iktidar olmasaydık, bu paralel yapının attığı adımları çok ağır öderdik çok açık ve net ortaya çıktı ve bu girişim ortaya çıktı.

"HEDEFİMİZ İLK ON EKONOMİ ARASINA GİRMEK"

- En önemli hayalimiz, gönlümüz 2023'te dünyada ilk on ekonomi arasına girmiş bir Türkiye. kişi başı 25 bin dolar geliri hedefliyoruz. Biz Türkiye olarak bir defa dünya ülkeleri arasında savunma sanayinde kendi ihtiyaçlarını yüzde 80 - 85 civarında karşılayan ülke konumuna gelelim.

- İhracatımızda 500 milyar doları yakalayalım. Bunları yakalamamız imkansız değil. Şuan da buna yönelik adımlarımızı sürdürüyoruz.

- Tabi biz bunlarla uğraşırken muhalefet hep bizle uğraştı. bunlar yattılar kalktılar camii, başörtüsü iltica ile uğraştılar. Şimdi bunları aştık ve ülkede refah ortamı sağlandı.
 
- Göreve geldiğimizde veren el olarak 45 milyon dolar destek verirken bugün 3.0 milyar dolar yardım yapıyoruz.

- IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı sıfırladık ve biz onlara 5 milyar dolar borç vereceğiz.

- Bu ülke terörle beraber yaşayamaz. Terörü minimize etmemiz gerekiyor. 77 milyon vatandaşımızla halletmemiz lazım bunu.

- Kesinlikle devam edecek. Ülkemizin 7 bölgesinde yaşayan insanımızla bunu çözeceğiz. Kürt kardeşlerimizin istismarına izin vermeyiz. Alevi-Sünni ayrımını asla yapmayacağız.

- Siyasiler Sivas'a kadar örgütlenmeyi bıraksınlar. AK Parti'den başka 81 vilayette örgütlenen başka bir parti yok.

"BUNLAR BATIDAN OY ALAMAZ"

- Bu ülkede kimlik mücadelesi yıllar yılı verilmiştir. Neden sindirilmiş bir topluluk olsun herkes kendini rahatça ortaya koyabilsin.
 
- Tek dil ifadesini hiç bir zaman resmi noktada hariç yani eğitim dili olarak. Fakat Türkiye'de Kürt anne cezaevinde oğluyla Kürtçe konuşamıyordu. Bu tür olumsuzlukları kaldırdık. Mesela üniversitede bölümler ve kurslar açan biziz. Bütün bunların önünü açan biz olacağız, daha sonra kalkıp da Demirtaş'ın böyle bir yaklaşım ortaya konması hiç hoş değil. Fakat resmi dil Türkçe'dir. Bundan taviz vermeyiz.

- HDP çözüm sürecinde samimi değil.

- Bu anlayışla bunlara batıdan oy gitmez. batıdaki vatandaşlarım verilen hizmetleri gördükçe nereye oy vereceklerini biliyorlar. Bunların kafa yapısı olarak batı ile kucaklaşması mümkün değil. bunlar silahla oy arıyorlar.

- Temenni ederiz ki bu çözüm süreci ile birlikte bu olumsuzları aşarız Türkiye huzur ortamına kavuşur.

"IŞİD MESELESİNDE HASSASİYETİMİZ VAR"

- Şimdi bizim hassasiyetimiz var. Fakat ana muhalefetin genel müdürü bu hassasiyetleri göz ardı ediyor. Biz Kılıçdaroğlu kadar rahat değiliz ve hassasiyetimizi korumak zorundayız. Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak gibi bir derdim de yok. Bu insanların aileleri ile de görüşüyorum ve bu insanlar bizi anlıyorlar.
 
- Biz şu an da o bölgedeki Türkmenlere, Kuzey Irak'taki Kürtlere de insani yardım gönderiyoruz.

- Bütün arzumuz ve isteğimiz bütün Irak'ta bu sıkıntıları aşmış olalım.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

- Vizyon belgemde sıram neyse bu süreci devam ettireceğim. Sıfırdan başlayacak bir Cumhurbaşkanı olmayacağız. Yürütmenin başı olarak neler yapılacağını biliyoruz.

- Yarım kalan projeler var. Bunların adımları atılacak.

- Paralel Yapı'yla olan mücadelemiz devam edecek.

BUNDAN SONRAKİ BAŞBAKAN'IN MİSYON NE OLACAK?

-Başbakanlık noktasında hem genel başkan hem Başbakan olacak. Bu iktidar partisiyle de alakalı. Partimin kurucusu olarak partimin yara almasını istemem.
 
- Güçlü bir başkan ve Başbakan olmalı. Meclis'i dışardan izleyecek biriyle olmaz. Bütçe görüşmeleri var. Ben inanıyorum ki delegelerim bunu gayet iyi değerlendirecekler.

- Partim bunları dikkate alarak seçimini yapacaktır. 28 Ağustos'ta mazbatayı aldığımızda Başbakanlık da genel başkanlık da düşer.

- Tarhan Erdem bunları sipariş olarak söylüyor. Kendisi bir tezgahın içinde. Bunları öğrensin. 13 günlük bir süre var. Bu boşluk olur mu?

- Bu konuda çeşitli hukukçuların çeşitli görüşleri vardır. Mazbata alındığı gün yemin yapılır. Devir teslim yapılır.

- Bunların ülkeyi falan düşündüğü yok. Anayasanın verdiği yetkiyi kullanacağım. Verilmeyen yetkiyi nasıl kullanacağım. Ben Bakanlar Kurulunu toplarım.

- Burada halk sizi seçiyor ve iş başına getiriyor. Bunu kullan diyor.

- Çankaya'da sürekli oturan bir Cumhurbaşkanı istemiyorum. işadamlarıyla gezeceğiz. Yerimizde durmayacağız. Türkiye'yi böyle uçuracağız.

"DEMOKRASİLERDE MUHALEFET ÖNEMLİDİR"

- Her şeyden önce muhalefet kiriz vardır. Demokrasilerde muhalefet önemlidir. Türkiye'de ne yazık ki demokrasiyi güçlendirecek bir parti yok.
 
- Bir muhalefet partisi 50 vekili var. Üç kez randevu istiyorsunuz randevu vermiyor. Kutuplaştırmak isteyen kim?

- Şu Pazar işaret fişeği 2015 seçimleri için yanacak. AK Parti 330'un üzerinde hele hele 367 çıkarsa yeni Anayasayı çıkartır.

MUHALEFETLE UZLAŞMA DURUMU

- Olursa yine yaparız. Bahçeli çıkmış diyor ki " Yok nefesin kesilir. Sana Başbakanlık yeter"

- Kılıçdaroğlu millete küfür ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?

- Ben onların yaşam koşullarına kısıtlama mı getirdik? Biz onların ne içtiğine, ne yediğine mi baktık. 12 yıldır iktidarlık dönemimizde yaşamlarına müdahale eden mi var?

- Daha kucaklayıcı bir şey bekleniyor. Ne istiyorlarsa onu yaparız. Kendi oy verdikleri partilerin kendilerini temsil edemiyorlar.

- Mesela? Benim onlara yönelik bir şeyim yok ki. Yapmam gereken neyse yaparım. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik.

"ÖYLE ŞEYLERLE KARŞILAŞIYORUZ Kİ..."

- Bize hiç oy vermemiş az vermiş yerler var. Onlara da hizmet götürüyoruz. Hakkari'de Havalimanını yaptırmıyorlar. Buraya baraj yapmayacaksınız diyorlar. Neden terör örgütünün geçiş yeriymiş. Biz istihdam sağlıyoruz. Her şeyden rahatsızlar.

- Bodrum'u 10 sene önce düşünün. Bodrum'da Milas ve Dalaman havalimanı var mıydı? O yolların halini düşünün. Hiçbir hükümet bizim kucaklayacağımızı yapmadı. Bunu da icraatle kanıtladık.

- Biz öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına küfür edenler, ölmüş annesine küfür edenler var. Bunları neden konuşmuyoruz.

- AK Parti 2 kişiden birinin gönlünü kaptı. Biz 81 vilayette varız. Kumsallarda da artık ciddi bir oyumuz var.

- Muhalefetin tabanı ciddi bir biçimde rahatsız olacak. Bahçeli 17 yıldır partinin başında. Kılıçdaroğlu'nun durumu da ortada. Şunun gözükmesi lazım.

- Milletim beni oraya çıkarması halinde yapacağım bazı işler olacak.

- Yerel unsurlarla içli dışlı olacağım. Hükümetimizle içli dışlı olacağım. Muhalefet yaklaşır yaklaşmaz onu bilemem.

- 30 Ağustos'ta ilk resepsiyon olacak. Öncesinde başörtülüler giremezdi.

- Sezer'in ilk döneminde böyle bir şey yoktu. İkinci dönemde yasak geldi. Halkımın bütün temsilcileri orada yer alacak.

BEDELLİ ASKERLİK
 
Başbakan Erdoğan ATV ve A Haber ortak yayınında Mahmut Övür'ün sorularını yanıtladı ve bedelli bekleyen yüzbinleri umutlandıran bir açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'a Mahmut Övür Bedelli askerlik konusundaki sıkıntıları ileterek "Bir çalışma ya da müjde verebilir misiniz?" sorusunu yöneltti.
 
Bunu hiç sıkıştırmayalım. Şu seçimleri bir atlatalım. Biz bu noktada atılması gereken ne adım varsa atarız. Atacağız. Biz bedelli askerlik bekleyen kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıyı biliyoruz. Bunları aşmaları için de gerekenler yapılır. Genelkurmayımızla bu konuyu görüşüp ne adım atılacaksa bunu gerçekleştiririz. Burada tabi Genelkurmay'ın vereceği rapor önemli. GBT sorunundan ya da bu kardeşlerimizin vereceği paradan ziyade Genelkurmay'ın vereceği karar da önemli.

BALKON KONUŞMASI

- Partimizin balkonundan konuşma yapacağım. Mesajlarımız bu defa bir cumhurbaşkanı sıfatıyla çok daha farklı olacaktır. Adeta vizyon belgesinin bir özeti gibi olacaktır. 77 milyon kucaklayan bir mesajlar silsilesi olacaktır. Biz sevmenin işareti olan hizmetler noktasında bu mesajları vermeye devam edeceğiz. 

Kaynak:Haber Kaynağı