ENSAR VAKFI TECAVÜZ OLAYINDA BİR SKANDAL DAHA

ENSAR VAKFI TECAVÜZ OLAYINDA BİR SKANDAL DAHA

AKP'li Bakanlar, Milletvekilleri ve Karaman Valisinin haberi olmadan meydana gelen ve raporlar ile tespit edilmiş Vakıf Evlerinde tecavüz skandalı yeni skandallarla gündemde.

Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı yurdunda yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Solhaber'in bildirdiğine göre tecavüzlerin ortaya çıkmasının ardından, "Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum" diyen Karaman Valisi'nin yalan söylediği ortaya çıktı. İşte skandalın belegeleri.

BELGELER ORTAYA ÇIKTIKÇA BATIYORLAR

Karaman’da Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar skandalıyla kendisini "kurtarmaya" çalışanların yalanları ortaya saçılıyor.

Karaman’a giden CHP heyetine ” Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum.” diyen Karaman Valisi'nin tecavüzcü öğretmen Muammer Büyüktürk ile fotoğrafları ortaya çıktı. 

ÇOCUKLARI VALİNİN MAKAMINA GÖTÜRMÜŞ

2-178.jpg

Gazeteport'ta yer alan haber göre, 3 Ocak 2013 tarihinde Muharrem Büyüktürk, Ensar Evi’ndeki çocuklarla Vali Murat Koca’yı makamında ziyaret ediyor ve fotoğraf çektiriyor. Ziyarette Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı da var.

YEREL HABER SİTESİNDE HABER OLUYOR

1-201.jpg

Vali Murat Koca’nın Ensar Evi’nde kalan çocukları ve zanlı Muharrem Büyüktürk’ü makamında kabul etmesi o tarihte yerel haber sitesi karamangündem’de haber oluyor. Ancak bu haber sitenin sayfasından fotoğraflarla birlikte silindi. Haber linkinde Ensar Vakfı öğrencilerine Vali Murat Koca’dan hediye başlığı halen duruyor.

ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN SİLMİŞLER

3-137.jpg

BU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Vali Murat Koca Karaman rezaleti ortaya çıktıktan sonra 17.3.2016’da yaptığı açıklamada  “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına İlimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır.” demişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı