EMNİYETTE SES KAYDI OPERASYONU

EMNİYETTE SES KAYDI OPERASYONU

İstanbul Emniyetinde tape operasyonu...

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde aralarında eski TEM, Mali Şube Müdürlerinin de aralarında bulunduğu 15’i polis şefi 21 polis açığa alındı.

17 Aralık derin operasyon sonrasında Emniyette başlatılan soruşturma tamamlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından yürütülen soruşturma sonucunda derin Operasyonun merkezi olan dönemin Mali Şube Müdürlüğünde  Müdür Yakup Saygılı, yardımcısı Kazım Aksoy, üç emniyet amiri ve 6 polis açığa alındı.

SUÇ: GİZLİLİĞİ İHLAL

Operasyondan sonra görevden alınan Yakup Saygılı polis okuluna tayin edilmişti. Yardımcısı Kazım Aksoy’da önce Gaziosmanpaşa İlçe emniyet müdürlüğüne oradan da polis okulunda görevlendirilmişti. 17 Aralık derin operasyonunun startının verildiği Mali Şube’deki bu isimler operasyondan sonra çok sayıda görüntüyü basına ve internete sızdırdıkları öne sürülmüştü. Müfettişler raporunda Saygılı ve ekibinin gizliliği ihlal ettiğini, tape ve soruşturma ile ilgili fotoğrafları internete sızdırdıklarını belirterek açığa alınmaları yönünde rapor bildirdi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından 11 isim açığa alındı.

SUÇ: FİŞLEMEK

Derin operasyonun yapıldığı tarihte İstanbul emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü olan Ömer Köse’de yasa dışı kayıt tutmak ve fişlemek suçlamasıyla açığa alındı. Köse, operasyondan sonra TEM müdürlüğünden alınmış ve polis okulunda görevlendirilmişti. Köse ile birlikte yasa dışı kayıt tutmak, fişlemek, emniyetin bilgisayarlarında bulunan bilgileri silmekle suçlanan 7 Şubat MİT krizinde yine İstanbul’da TEM müdürü olan Yurt Atayün’de açığa alınanlar arasında yer aldı. Atayün, bu olayın ardından Malatya’ya tayin edilmişti. Köse ve Atayün ile birlikte aynı suçlama ile 8 rütbeli daha açığa alındı. Açığa alınan 21 polis şefi ve polis memurunun rozet ile silahları geri alındı.

 
 

Kaynak:Haber Kaynağı