EMİNE ÜLKER TARHAN'DAN ADAYLIK YANITI

EMİNE ÜLKER TARHAN'DAN ADAYLIK YANITI

CHP Milletvekili Süheyl Batum'un önerisi ile köşk adayları arasına giren E.Ülker Tarhan öneriye nasıl baktı

CHP ANkara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın Köşk adaylığı iyice arap saçına dönmüş durumda.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, konuyla ilgili açıklama yapmazken kendisi için twitter'da başlatılan hashtag kampanyalarına destek vermesi dikkat çekti.

CHP'li Tarhan sessizliğini korurken 27 Haziran tarihinde yapılan kampanyalara @EUTarhan hesabı üzerinden destek vermesi olası Köşk adaylığı için yeşil ışık mıydı?

emineulker.png

emineulkertarhan.jpg

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

Emine Ülker Tarhan, 29 Kasım 1963'te Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Halise'dir. Yargıç; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıçlığa başladı. 2006 yılında YARSAV'ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) kuruluşunda kurucu üye olarak rol aldı. Daha sonra genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü.  Emine Ülker Tarhan, milletvekili aday adayı olmak için 2011'de hakimlik görevinden ve YARSAV başkanlığından istifa etti. 12 Haziran 2011 Seçimleri'nde TBMM 24. dönem Ankara Milletvekili seçildi. 29 Haziran 2011 tarihinden 26 Haziran 2013'e değin CHP Grup Başkanvekilliği yaptı. 2014 yılında Beni Susturabilecek Tek Şey... adlı kitabı çıkmıştır.

İngilizce bilen Tarhan, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kaynak:Haber Kaynağı