Emekli Astsubaylardan  “Oy yok“ tepkisi! “Kime oy vermeyeceğimizi...“

Emekli Astsubaylardan “Oy yok“ tepkisi! “Kime oy vermeyeceğimizi...“

Astsubaylar yeniden ayağa kalktı. Parola; "Kime oy verdiğimizi kimse bilmeyecek ama kime oy vermediğimizi herkes bilecek"

 ASTSUBAYLAR YENİDEN AYAĞA KALKIYOR!

Cuma HİKMET


Bir dönem özlük haklarındaki sıkıntılar nedeni ile “ Bu kadarına da Pes Diyen Assubaylar” hareketini başlatan emekli astsubaylar, “2014 Yılı Yan Ödeme Kararnamesinin” duyurulmasından ve Milli Savunma Komisyonunda görüşülmeye başlayan, “Taslak Askeri Torba” yasasında taleplerini tam karşılamaması nedeniyle yeniden ayağa kalkıyor.


İlk sanal harekete "PES" harekti adını  veren assubaylar, bu harekete ise "OY YOK" hareketi adını verdi.

"BİZ BU OYUNU BOZARIZ"

"Biz bu oyunu bozarız" diyerek yola çıkan, emekli astsubayların tepki hareketin parolası ise çok ses getircek türden;  


"Kime oy verdiğimizi kimse bilmeyecek ama kime oy vermediğimizi herkes bilecek"



1975 Yılı Astsubay olayları da Yan Ödeme kararnamesindeki haksızlıklar nedeni ile çıkmış, bir çok astsubay rütbe tenzili ve hapis cezası ve meslekten çıkarılma yolu ile cezalandırılmıştı.


SOSYAL MEDYADA OY YOK” HAREKETİ BAŞLATTILAR


Grup yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre; Grubun, bir grup emekli astsubay tarafından, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nden  (TEMAD) bağımsız olarak kurularak söz konusu hareketi başlattıklarıni dile getirdi. 


 “Taslak Askeri Torba” yasasının taleplerini karşılamaması nedeniyle
Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook’ta “Hakkımızı Vermeyenlere de Oy Yok Diyen Assubaylar” adı ile grup kurulur kurulmaz  hızla taraftar toplamya başladı. 

 Grubun üye sayısı, 24 saat geçmeden  kısa bir sürede 30.000 kişi civarında oldu.


Gruptan yapılan açıklamada, emekli astsubayları kimsenin yok sayamacağını, yok sayanlar ile sandıkta hesaplaşacaklarını ve blok olarak hareket ederek oy kullanacaklarını açıkladılar.


2012 Yılı sonlarında, Facebook’ta “Bu Kadarına da Pes Diyen Assubaylar” grubu kurulmuş, grup hızla büyüyerek 200.000 üyeye ulaşmıştı. Grubun organizasyonu sonucu Astsubaylar sorunlarını medyada gündeme getirmiş olmasına rağmen, sorunları yeterince çözülmediği basına yansımıştı.






dea

Kaynak:Haber Kaynağı