ELAZIĞ'DA SAĞANAK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

ELAZIĞ'DA SAĞANAK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

ELAZIĞ’da gece başlayan sağanak yağmurda cadde ve sokaklar göle döndü, Elazığ-Malatya karayolu da uzun bir süre trafiğe kapalı kaldı.Elazığ-Malatya karayolunun Abdullah Paşa güzergahı yoğun yağmur yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı....

-ELAZIĞ’da gece başlayan sağanak yağmurda cadde ve sokaklar göle döndü, Elazığ-Malatya karayolu da uzun bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Elazığ-Malatya karayolunun Abdullah Paşa güzergahı yoğun yağmur yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Elazığ Belediyesi'ne ait iş makineleri yolu trafiğe açmak için aralıksız çalıştı.

 

Trafik ekipleri yolu kapattıktan sonra iş makineleri ve vidanjörler ile yoldaki suyun tahliye işlemlerine başlandı. Saatlerce süren çalışmaların ardından yol trafiğe yeniden açıldı. Öte yandan Ulukent Subay Lojmanları önündeki su birikintisi nedeniyle de sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Bu gece ve yarın Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde beklenen yağışların kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden, ani kar erimleri ile birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelen, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı