Ege 6.2 İle Sallandı

Ege 6.2 İle Sallandı

Ege'de şiddetli depremTÜRKİYE'nin batı bölgelerinde bugün saat 16.15'de geniş bir alanda hissedilen deprem meydana geldi.

Ege'de şiddetli deprem
TÜRKİYE'nin batı bölgelerinde bugün saat 16.15'de geniş bir alanda hissedilen deprem meydana geldi.
 
ÇANAKKALE-EDİRNE-KEŞAN-ÇORLU-TEKİRDAĞ-KOCAELİ-ESKİŞEHİR, 
 
 Ege Denizi Saros Körfezi açıklarında, 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale, İstanbul ve İzmir’den büyük oranda hissedilen depremde ilk belirlemeleer göre hasar meydana gelmezken, büyük panik yaşandı. 
 
Saat 16.16’daki deprem Çanakkale’den İzmir’e kadar kıyı kesimindeki kentlerde güçlü olarak hissedildi. Çanakkale’de Vatandaşlar sarsıntının ardından ev ve işyerlerini terkederek sokaklara ve açık alanlara döküldü. Polis ve sağlık ektipleri, telsiz anonsları ile tüm birimlerle irtibata geçip, herhangi bir olumsuzluk olup olmadığını tespite çalıştı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rastanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre Ege Denizi’nde Çanakkale’nin 80-100 kilometre açıklarında, Bazcaada’ya 18 kilometre uzaklıkta saat 16.09’da meydana gelen sarsıntının yerin 11 kilometre altında, 6.2 şiddetinde olduğu bildirildi. Yabancı kaynaklak ise depremin şiddetini 5.7 olarak açıkladı. 
 
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, “Saros körfezi odaklı bir orta şidetli daprem oldu. Bize intikal eden hasar, can, mal kaybı bize bildirilmedi. Oldukça şiddetli hissettikö dedi. 
 
Deprem İzmir’de de hissedildi. Hafif hissedilen ancak uzun süren depremde ilk anlardaki panik yerini sakinliğe bıraktı. Bu arada telefon ve internet haberleşmesinde yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşandı. 
 
DEPREM TRAKYA'DA HİSSEDİLDİ
 
Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hissedildi. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre yaralanma veya maddi hasar meydana gelmedi.
 
Ege Denizi'nde meydana genel richter ölçeğine göre 6,2 şiddetindeki deprem, Trakya genelinde hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, bulundukları binalardan dışarıya çıktı. Deprem, maddi hasar ve yaralanmaya neden olmadı.
 
Deprem en çok, Saros Körfezi'ndeki Enez İlçesi'nde etkili oldu. Enez Kaymakamı Fatih Baysal, depremi hissettiklerini belirterek, "Kısa süreli panik yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma veya hasar bilgisi bize ulaşmadı. Köylerimle de irtibat halindeyizö dedi. 
 
DEPREM KOCAELİ'DE DE HİSSEDİLDİ 
 
Deprom Kocaeli'de daha çok binaların üst katlarında hissedildi. Yütksek binalarda oturanlar sallantı ile birlikte dışarı kaçarken, binaların alt katlarında olanlar ise depremi hissetmediklerini, üst katlarda oturanlardan öğrendiklerini söylediler. 17 ağustos Marmara Depremi'ni yaşayan Kocaelililerin bir kısmı ise, depremin merkez üssünün Saroz Körfezi olmasının belirlenmesiyle rahatlayarak yeniden evlerine girdi.
 
ESKİŞEHİR,KÜTAHYA VE BİLECİK'TE DE HİSSEDİLDİ
 
Deprem Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi.
 
Eskişehir'de deprem sırasında ev ve işyerlerinde bulunan bazı vatandaşlar binaları terk ederek sokağa çıktı. Bilecik ile Kütahya'da da vatandaşlar depremi hissetti. Bu 3 kentte depremin etkisiyle binaların yıkılmadığı, can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.