Edirne Valiliğin de Türk bayrağı Krizi

Edirne Valiliğin de Türk bayrağı Krizi

Valilikte Türk bayrağı Krizi

VALİ YARDIMCISINA TÜRK BAYRAĞI VE İSTİKLAL MARŞI PROTESTOSU
 
EDİRNE Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurulunda saygı duruşu yapılmaması, İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Türk Bayrağı asılmamasına tepki gösteren il genel meclisi üyeleri ile muhtarlardan oluşan delegeler Vali Yardımcısı Ayhan Özkan'ın protesto ederek toplantıyı terk etti.

Edirne İli Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin nisan ayı meclis toplantısı, Devecihan Kültür Merkezi'nde Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başlanlığında bugün saat 11.00'de toplandı. Toplantıya katılanların yoklaması yapıldıktan sonra kurumda çalışan bir görevli üyelere 10 maddelik gündemi okudu. Gündemin açıklanmasından sonra, Edirne İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Mehmet Geçmiş söz alarak salonda Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı olmadığını söyleyerek, "Genel kurul yapılıyor, Türk Bayrağı yok. Saygı Duruşu yapılmıyor. İstiklal Marşı okunmuyor. Bu gündemi hazırlayanları kınıyorum. Hesap durumu ile ilgili bize sağlıklı bilgilendirme yapılmıyor elimizde bir belge de yok. Bu durumu protesto ediyoruz ve salonu terk ediyoruz" dedi. 
 
Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş'in bu tepkisi üzerine toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarları ile il genel meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 40 delegeden 31'i salonu terk etti. Protestoya şaşıran Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, muhtarların salonda kalmasını istedi ancak, sonuç alamadı. Üyelerin salonu terk etmesinden sonra yeterli çoğunluk kalmadığı gerekçesi ile toplantı ertelendi.
 
Edirne İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Geçmiş yapılanın Edirne halkına ve Türkiye'ye sayısızlık olarak değerlendirerek, "Genel kurulda ne Türk Bayrağı var ne de İstiklal Marşı okundu. Genel kurul, önce İstiklal Marşı ile açılır. Salona Türk Bayrağının asılması olması lazım" dedi.
 
Edirne Köy Muhtarları Derneği Başkanı Cevat Meriç ise, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin normal olağan genel kurulu için toplandıklarını anlatırken, şöyle konuştu:
 
"Gündemdeki konular konuşularak, iki il genel meclisi üyesi ile iki muhtar arkadaşımızı seçimle görev yapmak üzere seçilecekti. Genel kurul başlamadan önce bugüne kadar ki genel kurullarda divan heyetinin arkasında Türk bayrağı, Atatürk posteri asılıdır ve şehitlerimizin anısına saygı duruşu yapılır ve İstiklal Marşı okunduktan sonra gündeme geçilirdi. Maalesef bugün bunları göremedik ve üzüntülüyüz. Biz de toplu halde salonu terk ettik. Fazla söylenecek bir şey yok. Gerçekten bu durum hoş bir durum değil. Hepimiz üzüntülüyüz."