E.GÜNAY:YAĞMAYA GÖZ YUMSAM HALA BAKANDIM

E.GÜNAY:YAĞMAYA GÖZ YUMSAM HALA BAKANDIM

.

 Günay: İstanbul'un Yağmalanmasına Göz Yumsaydım Hala Bakandım
 

Ertuğrul Günay, AK Partili Çavuşoğlu'na, "İstanbul'un yağmalanmasına göz yummuş olsaydım hala bakandım, sende karşımda ceketini iliklerdin." dedi.

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'na, "İstanbul'un yağmalanmasına göz yummuş olsaydım, Başbakan'ı 10 kez uyarmamış ve sesimi çıkartmamış olsaydım hala bakandım. Sende karşımda çemkirmez, ceketini iliklerdin karşımda." dedi.


ADALET KOMİSYONU'NDA GERGİNLİK


Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını öngören kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.


"ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ"


Komisyonda söz alan eskiAK Partili İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, kanun teklifinin 17 Aralık operasyonunu sekteye uğratmayı amaçladığını savunarakAK Partili vekillere, "Eve gidince çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?" diye sordu.

"HAKARET ETMEYE HAKKINIZ YOK"


Günay'ın bu sözüne tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Sizin bize hakaret etmeye hakkınız yok. Hele sizin hiç yok. AK Parti hükümetinde bakanlık yaptınız. Neden o zaman konuşmadınız, şimdi konuşuyorsunuz. Çünkü siz bakanlıktan alındıktan sonra böyle yaptınız beyefendi, Sayın Bakan. Tercihinizi zamanında yapsaydınız. Benim çocuğuma nasıl baktığım seni ilgilendirmez." dedi.


"KARŞIMDA CEKETİNİ İLİKLERDİN"


Günay da Çavuşoğlu'na dönerek, "Evinde internet varsa bak izle. Kendi tercihimi kendim yaptım. İstanbul'un yağmalanmasına göz yummuş olsaydım, Başbakan'ı 10 kez uyarmamış ve sesimi çıkartmamış olsaydım hala bakandım. Sende karşımda çemkirmez, ceketini iliklerdin." diye konuştu. Kimseye hakaret etme niyeti olmadığını ifade eden Günay, "Başından beri iktidarı doğru noktalarda uyarmaya çalışıyorum." dedi.


"ROL ÇALIYORSUNUZ"


AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise Günay'a, "Burada rol çalışıyorsunuz. İnsanlara ders vermeye çalışıyorsunuz." diye seslendi.


KALEM VE BARDAKLAR HAVADA UÇUŞTU


Yaşanan tartışmalar sırasında, CHP Mersin Ali Rıza Öztürk ile AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer arasında başka bir gerginlik yaşandı. Öztürk, Başer'e "Sen kimsin? Bana müdahale etme" diyerek, önündeki kalem, bardak ve kağıtları havaya savurdu.


GÖRÜŞMELERE ARA VERİLDİ


AK Partili Başer ise Öztürk'e "Sensin terbiyesiz" diye konuştu. Bu sıradaAK Partili Çavuşoğlu sırasından kalkarak az önce sözlü tartışma yaşadığı Günay'ın karşısına geçerek, "Sen bunu istedin alkışla kendini bir de bakan olacaksın değil mi?" dedi. Günay ise "Ayıp Sana, ayıp sana" diye karşılık verdi. CHP'li Öztürk ise "Yeter hepimiz karışıyorsunuz herkes çıksın baş başa kalalım" dedi. Başer de bunu onayladı. Yaşanan olaylar nedeniyle, toplantıyı yöneten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç görüşmelere bir süre ara verdi.