DÜNYADA EN ÇOK SATAN MARKALARIN TÜRKİYE SAVAŞI

DÜNYADA EN ÇOK SATAN MARKALARIN TÜRKİYE SAVAŞI

Dünyanın en çok satan otomobil markalarının pazar kapma savaşında kilit ülke Türkiye oldu.

KİLİT ÜLKE TÜRKİYE


Toyota ile Volkswagen grubu arasındaki global rekabetin kilit ülkesi Türkiye oldu. Büyümenin durduğu Çin, dibe vuran Rusya ve stabil seyreden Avrupa pazarına karşın geçen yıl Türkiye’de otomobil satışları ilk çeyrekte yüzde 50’nin üzerinde arttı. VW Grubu’nun Türkiye’de 7 binek otomobil markasının satışları ise pazarın 5 puan üzerinde oldu ve ilk çeyrekte 38 bin 756 adedi buldu. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 24 bin 966 adet idi.

JAPONYA ALMANYA PAZAR SAVAŞI

Japon otomotiv devi Toyota ile Alman Volkswagen grubu arasındaki dünyanın en çok satan markası olma yarışı 2014 yılında tarihi bir rekoru beraberinde getirmişti. Geçen yıl sonunda dünya otomotiv tarihinde ilk kez iki marka birden 10 milyon adetin üzerinde araç sattılar. Toyota 10 milyon 230 bin adetlik satışla geçen yıl da dünyanın en fazla araç satan markası olmayı başarırken, Volkswagen Grubu’nun satış rakamı liderin sadece 90 bin araç gerisinde ve 10 milyon 140 bin adet olarak gerçekleşmişti.Ancak Volkswagen'de geçen yıl patlak veren skandalın bu yılki satışlarına nasıl yansıyacağı şimdilik netleşmedi..

HYUNDAİ ZİRVEYİ ZORLUYOR

Öte yandan 6 milyon adedin üstündeki araç satış hacmiyle dünyanın en büyük 5’inci otomotiv üreticisi konumunda bulunan Hyundai otomotiv grubu 2016 için iddalı modeli yeni Elantra'nın lansman ve tanıtım kokteylini Çekmeköy Oto'da gerçekleştirdi.

Yeni Elantra’nın lansman ve tanıtım kokteylinde Hyundai kullanıcıları test sürüşü fırsatı buldu.

''BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL, DÜRÜST TİCARET VE EKİP İŞİ''

 Satış Müdürü Murat Karabulut,'' 2002 yılından bugüne kimseye kaptırmayan Türkiye satış birinciliği ünvanını Yeni Elantra ile bir kez daha kazanmak için çalışmalara başladık. Başarılarımız tesadüf değil, dürüst ticaret ve ekip işidir. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Coşkun’un bu başarılarda en büyük paya sahip. Güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı