DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

DÜNYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

Türk askeri ile IŞİD'e üye teröristlerin yanyana poz verdiği bu fotoğraf iddiası çok konuşulur

 

Amerika’nın ünlü haber kanallarından Fox News’ten Oliver North, twitter’da çok çarpıcı bir fotoğraf yayınladı.Fotoğrafın gerçek olduğu savunulsa da sosyal medyada fotomontaj olduğuna dair güçlü iddialar öne sürülüyor.

REYHANLI'DA ÇEKİLDİĞİ İDDİASI

North fotoğrafı 'Kobani’deki IŞİD’in uçaksavar ünitesini bir Türk askeri ziyaret ediyor' diye paylaştı. Ancak haber kaynaklarından edinilinen bilgiye göre durum daha da vahim. Bu fotoğrafların Reyhanlı'da çekildiği iddia edildi.

FOTOĞRAF MONTAJ DEĞİLSE BİLE BİR TEK ASKER ELBİSESİ BULMAK HİÇ DE ZOR DEĞİL

North söz konusu fotoğrafın, Kobani sınır kapısındaki bir Amerikalı paralı asker tarafından kendisine gönderildiğini de iddia etti.İdda askerin Türk askeri olduğunu ima ediyor olsa da bu tip elbiseleri heryerde kolayca bulmak ve böyle bir fotoğraf yaratmak hiç de zor değil. Bu nedenle aylar önceden servis edilmiş bu fotoğraf ciddi çereler tarafından hiç önemsenmedi.

Fotoğrafın zamanı ve gerçekte nerede çekildiği ise net değil.


İŞTE FOX NEWS’TEN OLIVER NORTH’UN O PAYLAŞIMI:

Oliver North bu fotoğrafı eski bir askerden aldıysa,daha önce bu fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmış olmasını nasıl açıklayacak ?

OLİVER NORTH KİMDİR?

Eski bir yarbay olan Oliver North Fox News kanalında “Savaş Hikayeleri” başlıklı askerlikle ilgili bir belgesel sunuyor.
North ismini kamuoyu "İran’a gizlice silah satma" olayı ile duymuştu. İran’a satılan silahların geliri Nikaragua’daki Kontralar’a aktarılmıştı.
1987 yılının Mayıs ve Ağustos ayları arasında İran–Kontra skandalı ile ilgili başlatılan soruşturma televizyonlarda geniş yer bulmuştu.
Oturumlara üniforması ile katılan Yarbay North, kanun dışı hareket ettiğini kabul etmiş, ancak yaptıklarının vatanseverlik çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı