DÜN GECE ANKARA'DA BUNLAR YAŞANDI

DÜN GECE ANKARA'DA BUNLAR YAŞANDI

Başkent Ankara belki'de tarihinin en uzun gecesini 30 Mart yerel Seçim gecesi yaşadı.

 

DÜN GECE ANKARA'DA BUNLAR YAŞANDI

Başkent Ankara belki'de tarihinin en uzun gecesini 30 Mart yerel Seçim gecesi yaşadı. YSK kesin olmayan sonuçlarına göre Melih Gökçek'in kazandığı seçimin sonuçlarına CHP itiraz etti. Mansur Yavaş'ın biz kazandık demesine rağmen ortaya çıkan bu sonuç büyük bir gerginliğe neden oldu. Sonunda CHP resmi bir itirazda bulunarak sonuçlara itiraz etti. CHP itirazının nasıl sonuçlanacağı bilinemiyor ama Muğla 'da yaptığı itirazlardan sonuç aldı. İtiraz sonucunda CHP 2 ilçeyi daha başkanlık listsine eklemiş oldu. Ankara işte bu nedenlerle dün geceyi büyük bir gerginlik içerisinde geçirdi. Sendika org tarafından dakika dakika yayınlanan Ankara'da seçim gecesi yaşananlar . Bu gün ise gün boyu sosyal medyada tutanklar paylaşıldı. 

İŞTE BULUNAMAYAN TUTANAKLARDAN BİRİ

bkezacsiiaejzqo.jpg

07.20 Oy sayımı hala sürerken iki taraf da kazandıkları iddiasını sürdürüyor.

05.13 Ankara’da çok sayıda bölgeden gönüllü muhabirler aracılığıyla sandık tutanaklarındaki sayılar ile YSK’ye girilen sayılar arasında farklılıklar olduğuna ilişkin bilgiler geçiyor.

05.00 Son güncellemeye göre, Gökçek ile Yavaş arasındaki oy oranı yüzde 0,27′ye, oy sayısı 8 bine düştü. Açılan sandık oranı yüzde 97,4.

04.48 Çankaya ve Yenimahalle oylarının gelmeye başlamasıyla fark bir kez daha azalmaya başladı. Fark 17 bin ve yüzde 0,5.

04.39 İçişleri Bakanı Efkan Ala Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne geldi.

04.34 YSK’deki görevliler, Gökçek’in oy artışının Etimesgut bölgelerinden gelen oylar nedeniyle olduğunu, kalan oyların Çankaya ve Yenimahalle’den olacağını aktardı.

03.27 Ankara’da oy farkının 2500′e kadar düşmesinin ardından yaklaşık bir saat sisteme veri girilmedi. Gökçek ise arayı yeniden açmaya başladı ve oy farkı 20 bini buldu.

03.14 Keçiören Kalaba Lisesi önünde “Gökçek gidecek, Mansur gelecek” sloganları atılıyor.

kecioren_7

03.03 Cihan Haber Ajansı’nın son verilerine göre Gökçek farkı yüzde 0,4′e çıkardı.

03.01 Seyran’da 06 MCL 66 plakalı oy kaçırdığı iddia edilen bir araç eylemcilerin üzerine doğru sürüldü.

02.58 Mansur Yavaş basın toplantısı düzenliyor: 27 bin 500 oyla öndeyiz. Yavaş yavaş kazanıyorum”

02.57 Yenimahalle’de binden fazla CHP üyesi Gündoğdu Marşı okuyor.

02.46 Seyranbağları’ndaki bekleyiş bir kutlama havasında sürüyor. Melih Gökçek’in yüzde 0,1 yüzde farkıyla üstünlüğü sürüyor.

30_31_mart_seyran_1

02.30 Keçiören Kalaba Lisesi’nde oy sayımının yeniden yapılacağı açıklandı. Bazı CHP’liler Kalaba Lisesi’ne gidiyor.

02.21 Gürsel Tekin ve çok sayıda CHP milletvekili de Seyran’a geldi.

02.19 Seyran’da binlerce kişi lisenin önünde “Hırsız Tayyip Erdoğan”, “Zıplamayan Tayyip”, “Katil Erdoğan hesap verecek” sloganları atıyor.

30_31_mart_seyran_2

02.13 Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki sayımlarda da AKP’li kişilerin geldiği haberinin yayılması üzerine 3 binden fazla CHP’li kültür merkezine akın etti. Sloganlar eşliğinde oy sayımının sonlandırılması bekleniyor.

02.11 Seyranbağları Lisesi’ne yeni oylar geldi. Araçlar binlerce kişinin arasından güçlükle geçerek sayım için okula giriyor.

02.08 CHP’liler oyların konduğu araçların okuldan çıkacağını, Mansur Yavaş’ın başkanlığının YSK’de tescilleneceğini duyuruyor. Kitledeki gerginliğin görülmesi üzerine “Biz burada herhangi bir olay çıkmasını istemiyoruz” çağrıları da yapılıyor.

02.05 Çapul Tv az sonra Seyranbağları Lisesi önünden canlı yayında.

seyran_4

02.02 CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş 3200 oyla öne geçtiklerini duyurdu.

02.00 CHA’nın verilerine göre, sandıkların yüzde 94′ü açıldı. Melih Gökçek yüzde yüzde 44,38, Mansur Yavaş’ın oyu yüzde 44,22 görünüyor.

01.55 Ters yönden bir TOMA daha geldi. İnsanlar ikinci TOMA’ya tepki gösterdi. TOMA’dan “Müdahale etmeyeceğiz” anonsu yapıldı.

01.53 Bir TOMA lisenin önüne gelmeye çalıştı. CHP ve MHP’liler TOMA’nın etrafını sardı ve hareket etmesini engelledi.

01.45 MHP’liler otobüslerle Seyranbağları’na geliyor. Bozkurt ve zafer işaretleri eşliğinde “Mansur başkan” sloganları atılıyor. Ses aracından bir konuşma yapan Mansur Yavaş, polislerden yolun açılmasını istedi. Polisler caddeyi trafiğe açtı.

seyran_3

01.36 Ankara’da CHP’nin yüzde 67 oy oranına sahip olduğu Çankaya’nın oyları Ankara’nın sonucunu belirleyecek. Bir ara yüzde 5′e kadar çıkan Melih Gökçek-Mansur Yavaş farkı, gece yarısı itibariyle yüzde 0,6′ya kadar düştü. Seyranbağları’nda büyük bir heyecan ve gerilim yaşanıyor.

01.30 Mansur Yavaş’ın oylarına sahip çıkmak için bini aşkın kişi Ankara’nın farklı noktalarından Seyranbağları’na geldi. Kitle “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıyor.

01.26 TOMA’lar Seyranbağları Lisesi’ne giden yolları kapattı. Bağlar Caddesi üzerinde araç trafiği oluştu.

01.20 Polis helikopteri de Seyranbağları’na geldi.

01.18 Taraflar arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Çevik kuvvet iki grubun arasına girdi ve okul içine konuşlandırıldı. Hem AKP hem de CHP’den Seyran Lisesi’ne çağrı yapıyor.

seyran_1

01.17 Seyranbağları Lisesi’nde oylar sayılmıyor, halen bekletiliyor. Mansur Yavaş Halk Tv’ye yaptığı açıklamada oyların kasıtlı olarak bekletildiğini ve kirli yöntemlerle oy sayılarının değiştirilmek istendiğini söyledi.

01.07 Seyran Lisesi’nde yaklaşık 200 AKP’li ellerinde sopalar ve kesici aletlerle beklediği görülüyor. Yaklaşık 50 CHP’li de okul içinde bir arada duruyor. Polisin henüz herhangi bir müdahalesi yok.

seyran_2

01.06 AKP’liler eş zamanlı olarak Seyranbağları, Yenimahalle ve Sincan’da saldırılara başladı.

01.05 Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde de AKP’liler ile CHP’liler arasında gerilim yaşanmaya başladı.

01.02 Çankaya ilçesinde oyların toplantığı Seyranbağları Lisesi’ne Osman Gökçek’in adamlarının geldi. CHP’den okula gelinmesi çağrısı yapıldı. Mansur Yavaş da okula geçiyor.

01.00 Sincan YSK Salonu’nda elektrikler kesildi.

sincan_1

23.03 Bahçelievler’de 3 sandığın çalındığı iddia ediliyor.

21.59 Keçiören Kalaba Lisesi’nde oy sayım çalışmalarını izlemek için okula gelenler çevik kuvvetler tarafından okula alınmıyor. Okulun önünde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, “Özel servis” yazan bir de otobüs yer alıyor.

kecioren_7

21.51 Dikmen Lisesi’nde AKP’liler ile polisler görüşme yapıyor.

21.44 Kavaklıdere Ortaokulu’nda görevliler sonuçları asma gereği duymadan okulu terk etti.

kavaklıdere_1

21.39 Sendika.Org gönüllü muhabirinin aktardığı bilgiye göre Altındağ Çalışkanlar İlkokulu’nda oy sayımlarının bitmesinin ardından çuvallar AKP seçim aracı ile İlçe Seçim Kurulu’na taşındı. Duruma tepki gösteren CHP’liler ve diğer vatandaşlar ile polis arasında arbede çıktı.

altindag_2

21.33 Ege Lisesi’nde AKP’li bir kişinin provokasyonu vatandaşlartarafından boşa çıkarıldı. Okul önüne getirilen çevik kuvvet ve TOMA ile birlikte AKP’li provokatör de okuldan uzaklaştırıldı.

20.57 Mamak Ege Lisesi’nde bir AKP’li sayım yapılan sınıfların neredeyse hepsinde olay çıkarmaya çalıştı. Vatandaşlar tarafından müdahale etmesi sonucunda sayım işlemi durdu. Okulda polisler var.

ege lisesi

ege lisesi2

19.45 Etimesgut Ufuk Aslan Lisesi’nde AKP’liler yeniden saldırıya geçti.

eryaman_1

19.43 Ankara Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda polis kapıları kapattı ve yurttaşları içeri almıyor.

19.25 Etimesgut’ta okul bahçesinde ellerinde beyzbol sopalarıyla bekleyen AKP’liler, polisin yaklaşması üzerine sopaları bahçedeki arabaların altlarına attı. El fenerleriyle arama yapan polis çok sayıda sopa buldu.

19.21 Ankara Keçiören’de elektrikler kesildi.

19.03 soL’un haberine göre Etimesgut Ufuk Aslan Lisesi’nde AKP’liler, polise ve CHP’lilere saldırdı. Müşahitler ve polisler AKP’liler tarafından tehdit edildi. 06 BE 3213 plakalı belediye otobüsüyle gelen AKP’liler, polisler tarafından uzaklaştırıldı. AKP’liler, okula yakın bir noktada toplu halde bekliyorlar.

17.57 soL’un haberine göre Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 3215 numaralı sandıkta bir zarftan Melih Gökçek’e iki oy çıktı. Oylar iptal edildi.

17.34 Mamak Kınık İlkokulu’nda sayım yapıldı, eksik oy cıktı, sayım tekrarlanıyor.

17.28 Çankaya Namık Kemal Ortaokulu 1386 nolu sandıkta bir kadın, oyunu kullandıktan sonra yanlış yaptığını söyleyerek geri döndü. Sandık başkanı, sandıktan bir oy pusulasını çıkartarak yaktı.

17.10 Mamak 30 Ağustos İlkokulu’nda polisler müşahitlik yapmak isteyenleri okula almadı. Tepkiler sonucu geri adım atan polis, olası bir durumda üst araması yapmakla ve okuldan çıkarmakla tehdit ediyor.

17.06 İnönü Lisesi 2022 nolu sandıkta bir kişinin ikinci defa oy kullandığı, oy kullanan başka bir vatandaş tarafından fark edildi.

17.01 Keçiören’de AKP-MHP kavgasında kan aktı. AKP’liler araçlarla gittikleri bir okulda MHP’lilere saldırdı, 10 kişi yaralandı. MHP’liler karşı saldırı düzenlemek istediklerinde karşılarında polisi buldu. Silahlı grup, okuldan çıkarken görüntü alan iki kadını darp etti.

Haberin ayrıntısı için: Keçiören’de AKP’liler MHP’lilere, MHP’liler iki kadına saldırdı: 10 yaralı

kecioren_5

16.20 Batıkent Mehmet Akif İnan Okulu’nda bir sınıf dolusu Suriyeli tespit edildi. Tutanak tutturulmaya çalışılıyor.

16.18 Mamak Ege Anadolu Lisesi’nde oy kullanmaya gelenler ile AKP’liler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

16.12 Dikmen Bilgi İlkokulu’nda 2559 nolu sandıktan 22 oy pusulası eksik çıktı.

dikmen_2

16.09 Ankara Kurtuluş Ortaokulu’nda 3159 nolu sandıkta ölmüş bir kişiye seçmen kaydı verildiği tespit edildi.

16.06 Dikmen’de İlkadım mahallesinin palalı muhtarı, solun muhtar adayına “Siz daha pala görmediniz” diyerek tehdit savurdu.

16.04 Elektriklerin kesileceği uyarısı sonrası Kurtuluş Ortaokulu’nda AKP’lilere el feneri dağıtılıyor.

15.56  Batikent Lisesi’nde 2263 nolu sandığın olduğu sınıfın tahtasında “Pazartesiyi sayesinde sever olduk paşam” yazısı ve kalp içinde RTE harfleri yer alıyordu. Yazı, salon başkanı uyarılmasına rağmen silinmedi.

15.30 Batıkent Abay İlkokulu’nda 45 yıl önce ölmüş birinin yerine çıkartılan sahte kimlikle oy kullanıldı. Durum tespit edilip tutanak tutuldu.

15.18 Mimar Kemal Anadolu Lisesi 3344 numaralı kendi sandığında oy kullandıktan sonra 3345 numaralı sandıkta başka birinin kimlik belgesiyle o kullandığı fark edildi. 3345 numaralı sandığın başkanı lavaboya giderken kişiyi 3344 numaralı sandıkta gördü ve durumu fark etti. “Sen karşıda oy kullanmadın mı” diye sordu. Bunun üzerine şahıs, zarfı sandığın içine atıp kaçarak uzaklaştı.

15.14 Bahçelievler Nebahat Keskin İlkokulu’nda AKP müşahidinin polis eşliğinde oy kullanıldığı raporlandı.

bahceli_1

14.23 Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi 3451 numaralı sandıkta sandık görevlilerinin AKP’ye evet basılı oy pusulası verdiği bir seçmen tarafından tespit edildi. Seçmen, durumu gözlemciye bildirdi. Olayla ilgili tutanak tutuldu ve Sandık Kurulu’na itiraz edildi. Sandık Kurulu’nun itirazı reddetmesi üzerine İlçe Seçim Kurulu’na itiraz edilmesi kararlaştırıldı.

14.17 Ankara Üniversitesi 3220 nolu sandıkta eski adresleriyle tekrar oy verenler için tutanak tutuldu.

ankarauni_1

13.47 Batıkent’te oy kullanan polis ile ilgili tutanak tutuldu.

13.43 Batıkent Türkan Azmi Köksoy İlkokulu’nda, okulda görevli olduğunu söyleyen bir polis görevli kağıdını göstermeden oy kullandı.

Sendika.Org’a konuşan Halkevleri Hukuk Dairesi’nden Stajyer Avukat Sercan Aran, polislerin görevli oldukları okullarda oy kullanabilme uygulamasının kaldırıldığına dikkat çekti. Aran, polislerin hangi seçmen listesinde kayıtlı ise o sandıkta oy kullanacağını ve daha sonra görevli olduğu okula geçeceğini belirtti.

13.42 Batıkent Türkan Azmi Köksoy İlkokulu’nda elektrikler kesildi.

13.33 İncirli Meslek Lisesi’nde bazı kadınlar çantalarıyla kabine girdi ve daha sonrasında mühürleri teslim etmedi. Tutanak tutuldu.

13.26 Mamak Saimekadın’da başkalarının yerine oy kullanıldı. Oy kullanmaya giden vatandaşlar isimlerinin karşısında imza gördü.

12.54 Altındağ’da Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde 1221 nolu sandıkta oy vermeye giden vatandaşlar, daha önce kendileri yerine oy kullanıldığını fark etti. Tutanak tutuluyor.

altindag_1

12.48 Batıkent Refia Aksoy İlkokulu’nda pek çok sandıkta fazladan seçmen çıkıyor.

12.30 Batıkent Mobil Lisesi’nde daha önce oturulmamış bir eve yeni taşınan ailenin beyanına göre evde fazladan üç kişi görünüyor.

12.25 Mamak Tuzluçayır’da Mehmet Çekiç İlkokulu’na AKP’li Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geldi. Mamak halkı Akgül’ü mahalleden kovdu.

12.23 Keçiören İncirli Lisesi’ne AKP Belediye Başkan Adayı Mesut Ak geldi, müdür ile görüştü.

kecioren_1

12.18 Keçiören Dumlupınar İlkokulu’nda AKP ve BBP rozetleriyle gelenlere halk müdahale etti. Rozetler çıkartıldı.

12.10 Ankara İncek Tek İlkokulu’nda 1175 nolu sandığın, 8-11 arasında mühürlenmediği ortaya çıktı. Sendika.Org’a ulaşan bir seçmenin kapağın mühürlenmediğini fark etmesi üzerine tartışma çıktı. Okula polis geldi ve polisle birlikte sandık mühürlendi.

12.02 Evrensel’in haberine göre Ankara Eryaman Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’nde 2312 Numaralı sandıkta HDP müşahidi Buse Vurdu oy kullanma işleminin sürdüğü sınıftan çıkarılmaya çalışıldı. Vurdu’nun bunun nedenini sorması üzerine 4 AKP’li sınıfa girerek Vurdu’ya hakaretler yağdırdı, yaşanan kargaşa sonucu sınıf boşaltıldı.

Yaşananlardan sonra tekrar sınıfa gelen AKP’liler, yaşlı seçmenlerle beraber paravana girince tekrar tartışma çıktı. Oy kullanmaya gelen diğer seçmenler de olaya tepki gösterdi. Yaşanan tartışma sırasında “Evet” mührü ortadan kayboldu.

Olaya tepki büyüyünce kaybolan mühür tekrar ortaya çıktı. Vatandaşlar, mührü AKP’li müşahitlerin çaldığını iddia etti. Tartışma uzun bir süre daha devam ederken, polisin HDP’li müşahitleri zorla dışarı çıkarması dikkat çekti.

11.45 Batıkent Mobil Lisesi’nde bir sandıkta 300 tane lekeli zarf çıktı. Tutanak tutuldu.

11.34 Mamak Ege Lisesi’nde bir yıldır Türkiye’de olan Suriyelilerin oy kullandığı tespit edildi.

ankara_ege_lisesi_30mart

11.29 Keçiören Şehit Mehmet Altanlar İlkokulu’nda AKP’li bir şahıs başkasının yerine oy kullanırken yakalandı.

11.21 Dikmen Lisesi’nde müşahitlere söz hakkı tanınmıyor. Hatırlatılması gereken bir şeyi hatırlatan müşahitler salondan çıkarılmak isteniyor.

11.17 Batıkent Refia Aksoy İlkokulu’nda 4 kişilik bir ailenin 7 kişi göründüğü, ailenin bilgisi dışında 3 kişi eklendiği ortaya çıktı.

batikent_1

10.30 Batıkent Mobil Lisesi’nde zarfların üç mühürlü olduğu fark edildi. Görevliler tutanak tutturmaya çalışıyor. Tutanak üç mühürlü zarfların kabul edilmesi yönünde tutuldu.

09.19 Mamak Ege Lisesi’nde iki “Evet” mührü kayboldu. Mühürlerden biri bulunurken, diğeri halen kayıp.

08.53 Altındağ İnönü İlkokulu ve Yapracık İlkokulu’nda AKP’li müşahitler, kartları olmadığı gerekçesiyle diğer görevlileri sınıftan çıkarmaya çalıştı. Ankara’nın Oyları ve MHP müşahitlerinin gelmesiyle sorun çözüldü.

Sendika.Org/Ankara

Kaynak:Haber Kaynağı