DUAYEN HUKUKÇUDAN ERDOĞAN'A "YÜCE DİVAN" ŞOKU

DUAYEN HUKUKÇUDAN ERDOĞAN'A "YÜCE DİVAN" ŞOKU

Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e önemli açıklamalarda bulundu.

Siyasi kulislerde uzun zamandır tartışılan ve Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Erdoğan'ın "Yüce Divanda" yargılanıp yargınamayacağı konusu yine gündeme geldi. Eski Yargıtay başsavcısı ve duayen hukukçulardan Sabih Kanadoğlu, konuya açıklama getirdi. Kanadoğlu; “Tarafsız olmayan cumhurbaşkanı var. Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki suçlamalar nedeniyle Yüce Divan’da yargılanmasına 276 oyu bulduğunuz zaman engel bir durum yok” dedi. 

ERDOĞAN'IN YÜCE DİVANA GİTMESİ ÖNÜNDE ENGEL YOK

Türk Hukuk Kurumu Başkanı, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki iddialar nedeniyle cumhurbaşkanı olduğu dönemde de Yüce Divan’da yargılanmasının önünde engel bulunmadığını öne sürdü.Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısına göre Kanadoğlu; “Tarafsızlığını kaybetmiş bir cumhurbaşkanı’yla karşı karşıyayız. ‘Başkanlık sistemi’ adı altında ülkemizi dinci bir diktaya doğru sürüklüyorlar’’ uyarısı yaptı.Kanadoğlu, Erdoğan’ın istediği yetkilerin ABD Başkanı’nda bile olmadığını belirtti. cumhurbaşkanı’nın, kendisini sistemin içinde ‘tek söz sahibi’ gibi gördüğünü kaydeden Kanadoğlu şunları söyledi:

“TÜM YETKİLERİ İSTİYOR”

CUMHURBAŞKANI, kuvvetler ayrılığını bir kenara bırakıp bütün yetkileri kendisinde toplamak istiyor. Başkan olunca ‘her şeyi istediğim gibi yaparım’ düşüncesinde… cumhurbaşkanı bir siyasi parti için oy istiyor. Tarafsızlığını bırakmış, yeminini unutmuş bir cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız.

TÜRKİYE, terör örgütüyle pazarlık yapan bir ülke durumuna getirildi. Başbakanlığı döneminde de, Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması gereken suçlar işlediği biliniyor. Tayyip Erdoğan’ı tarafsız hale getirmenin yolu, 276 oyu bulduğunuzda, cumhurbaşkanı seçilmeden önceki suçlamalar nedeniyle Yüce Divan’da yargılanmasını sağlamaktır. Başbakanlık dönemindeki suçlamalar nedeniyle Yüce Divan’da yargılanmasına 276 oyu bulduğunuz zaman engel bir durum yok.

“MUZ CUMHURİYETİ OLURUZ”

AKP’nin, Anayasa’yı değiştirecek sayıda milletvekili çıkarması halinde başkanlık sisteminin getirileceği öne sürülüyor. Türkiye’ye başkanlık sisteminin getirilmesi durumunda laik cumhuriyetimizin temel değerleri ortadan kaldırılmış bir cumhuriyet haline getiriliriz. Buna ‘muz cumhuriyeti’ denir. Böylece, ülkemizin geleceği de tehlikeye sokulmuş olur.

ÖNÜMÜZDEKİ seçim çok önemli ve herkese bu konuda görev düşüyor. Laik cumhuriyete sahip çıkmak sadece siyasi partilerin görevi değil. Bu seçimle Türkiye’nin geleceğini değiştirecek, kuruluş felsefesini ortadan kaldıracak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine giden yollar kapatılmak isteniyor.

‘Dinci bir dikta istiyorlar’

SABİH Kanadoğlu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçim yaklaşırken, Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı yaptı. Kanadoğlu, şunları söyledi:

TARAFSIZ kalması gereken Cumhurbaşkanı, eski partisi lehine propaganda yapacaksa, bu nasıl bir seçim olacak? Yüksek Seçim Kurulu’nun bu konuda tedbirler alması gerekiyor. Anlaşılıyor ki Türkiye’yi sıcak günler bekliyor. Yaptığı hemen her konuşmada muhalefeti hedef alan bir cumhurbaşkanı olmaz.

DİNDARLIK VE DİNCİLİK AYIRIMI

DİNDARLIK ayrı, dincilik ayrıdır. Dini kullanıp halkı oy vermeye götürmek dinciliktir. Laik devleti güçlendirmek yerine dinci örgütler destekleniyor. Bakıyorsunuz Hamas, Müslüman Kardeşler, hatta Türkiye’yi zor duruma sokan ve daha da sokacak olan IŞİD’le temaslar olduğu Batı ülkelerinde sıkça gündeme getiriliyor. Laik Cumhuriyet’ten, dinci bir yapılanmaya doğru gidiş var. ‘Başkanlık sistemi’ kılıfı altında dinci diktaya geçiş planlanıyor.revden aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı