DOLAR'DAN YENİ ZİRVE

DOLAR'DAN YENİ ZİRVE

Hükumet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un " Yüksek olmasına moralinizi bozmayın yine eski seviyesine düşecek" demesinin üzerinden 24 saat geçmeden ..

Musul operasyonu ve Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle dolar yeniden 3.11 lirayı aştı. Hükumet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un " Yüksek olmasına moralinizi bozmayın yine eski seviyesine düşecek" demesinin üzerinden 24 saat geçmeden dolar bir zirve daha yaptı. Haberin hazırlandığı sırada dolar küresel piyasalarda 3.098 TL'den işlem görüyordu.

TÜRKİYE'NİN ISRARLI OLMASI PİYASALARI TEDİRGİN ETTİ

Yeni haftaya 3.09 - 3.10 lira aralığında başlayan dolar, akşam saatlerine doğru tırmanmaya başladı. Piyasalarda, Türkiye'nin operasyonda yer alma konusundaki ısrarlı tutumu, liradan kaçışı hızlandırınca, dolar 3.1107 lira olan önceki rekorunun hafif üzerine, 3.1110 liraya kadar çıktıktan sonra 3.10 - 3.11 lira aralığına çekildi.

PERŞEMBEYE FAİZ İNDİRİ GELECEK Mİ

Dolardaki tırmanışta, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Perşembe günü yapacağı toplantıdan faiz indirimi çıkacağı yolundaki beklentiler de etkili oldu. Piyasalarda yapılan anketlerde, yüzde 8.25 olan koridorun üst bandında 0.25 puanlık yeni indirim beklentisi ağır basıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı