DOLAR'DA SON DURUM

DOLAR'DA SON DURUM

Merkez Bankası'nın bu ayı pas geçebileceği"ne ilişkin açıklamaları, piyasalarda faizlerin sabit kalabileceği beklentisini güçlendirdi.

Merkez Bankası'nın yarınki toplantısında, faizleri sabit tutacağına yönelik artan beklentilerin etkisiyle dolar 3.06 lira düzeyine kadar geriledi.

BAŞKANLIK VE MUSUL ETKİLEMİŞTİ

Doların gerilemesi üzerine, bir süredir gerileyen Borsa Endeksi günü yüzde 1.11 artışla kapattı.

Başkanlık sistemi tartışmaları ve Türkiye'nin Musul operasyonuna katılma ısrarlarının yanında, Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edeceği beklentisinin ağır bastığı Salı günü dolar 3.1140 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesini yenilemişti.

3.09'UN ÜZERİNDEN 3.06'YA

Yeni güne de 3.09 liranın üzerinde başlayan dolar, daha sonra, aralarında Cumhurbaşkanlığı ekonomi danışmanlarının da bulunduğu bazı yorumcuların "Merkez Bankası'nın bu ayı pas geçebileceği"ne ilişkin açıklamaları, piyasalarda faizlerin sabit kalabileceği beklentisini güçlendirdi.

Bunun üzerine gerilemeye başlayan dolar 3.07 liranın da altına gerileyerek, 3.0660 - 3.0680 lira aralığına çekildi. Dolardaki gerilemenin etkisiyle euro da 3.40 liradan 3.36 lira düzeylerine düştü.

Döviz piyasalarında liranın toparlanması, hisse senedi fiyatlarını da yukarı yönlü etkiledi ve özellikle son dönemde gerileyen Borsa Endeksi günü yüzde 1.11 artışla 79 bin 209 puandan kapattı.

Kaynak:Haber Kaynağı