DOLAR YÜKSELDİ ERDOĞAN KURMAYLARI SARAYINA ÇAĞIRDI

DOLAR YÜKSELDİ ERDOĞAN KURMAYLARI SARAYINA ÇAĞIRDI

Yetkililer, toplantının saat 16.00'da yapılacağını bildirmişlerdi, hala bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ekonomiyi değerlendirmek üzere bugün saat 16:00'da bakan ve üst düzey bürokratların katılımıyla 'Ekonomi Zirvesi' gerçekleştirecek

DOLAR DÜŞTÜ GERİ YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında ekonomiyi değerlendirmek üzere ekonomiyle ilgili bakanlar ve üst düzey bazı bürokratların katılımıyla bugün bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Yetkililer, toplantının saat 16.00'da yapılacağını bildirdirmişlerdi, hala bir açıklama yapılmadı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI DA KATILACAK

Konu hakkında bilgi sahibi bir yetkili, "Toplantıda kurdaki gelişmeler de ele alınacak" dedi. Bir başka yetkili de, toplantıya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da katılacağını bildirdi.

MERKEZ BANKASI MÜDAHALESİ DÜŞÜRDÜ AMA GERİ ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta üst üste 2 gün repo ihalesi açmayarak dolar/TL kurundaki artışı kontrol altına alan Merkez Bankası bugün de yine gecelik fonlama miktarını 34 milyar TL ile sınırladı. Merkezin bu adımının ardından dolar/TL öğleden önce 3.72 seviyelerine kadar geri çekilen dolar, günün ikinci yarısından itibaren yeniden yükselişe geçti.

3.80'İ YİNE GEÇTİ

3.80'e yönelen dolar kuru, 3.7915'e kadar yükseldi. Kurda işlemler saat 17:20 itibariyle 3.7790 seviyesinden gerçekleşmişti. Haberimizin yayın saati olan 21.30'da Dolar 2.2 artışla 3.8022 seviyesine yükselmişti.

İlgili Haberler