DOLAR YİNE NEDEN REKOR KIRDI

DOLAR YİNE NEDEN REKOR KIRDI

Güne 3.53 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisi ve siyasi gelişmeler sonrası 3.6038 seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı

Merkez bankası ve Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve öneriler doların hızını bir türlü kesmiyor. Artan terör olayları,OHAL konusunda yapılan açıklamalar ve siyasi istikrasızlık ve ekonomik verilerin giderek daha kötü gelmesi üszerine dolar yeni yıla büyük bir sıçrayışla başladı. Dolar bu gün yeni bir rekor kırdı. işte ayrıntılar.

ENFLASYON VERİSİ KÖTÜ GELDİ

Güne 3.53 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisi ve siyasi gelişmeler sonrası 3.6038 seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı. Dolar daha önce en son 2 Aralık günü 3.5923 seviyesini görmüştü. Euro ise 3.7350 seviyesinde işlem görüyor.

YENİ REKOR

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ve siyasi gelişmeler sonrası 3.6038 seviyesini görerek yeni zirvesini gördü. Dolar/TL, saat 15.14 itibari ile bankalararası piyasada 3.6030 seviyesinden işlem gördü.

ÖNCE DEĞERLENME ÇABASI GÖSTERDİ ARDINDAN

Dolar bugün gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında genel olarak değer kazanırken, TL enflasyon verileri ve OHAL'in uzatılacağının açıklanmasının da etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştı.

EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN ÜLKE OLDUK

TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 1.5 ile en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimi oldu.

Doların altı önemli para birimi karşındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 1'in üzerinde yükselişle altı günün zirvesi olan 103.33'ü test etti.