DOLAR NE ZAMAN 3 TL OLACAK

DOLAR NE ZAMAN 3 TL OLACAK

İngiltere'nin A'den ayrılmasına neden olan referandumun ardından piyasalarda başlayan istikrarsızlık halen sürüyor. Dolar dahil hiç bir ülkenin parası yatırımcıya cazip gelmiyor. Altın ve emtialar ise dalgalı seyrediyor

Piyasalara son günlerde bir hareketlilik hakim. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerin dolar üzerindeki etkisi ise bir süre daha devam edeceğe benziyor. Peki piyasalar ne zaman istikrara kavuşacak?

COMMERZBANK YIL SONUNDA 3 TL OLACAK DEDİ

FED’in diğer merkez bankaları ile politika farklılaşmasına bağlı olarak sürebilecek olan dolardaki belirsizlik, yatırımcıları temkinli davranmaya yöneltiyor. Commerzbank'ın da yıl sonunda 3.00 TL olmasını beklediği dolar, son bir yılda TL karşısında %20’den fazla değer kazandı.
 
BELİRSİZLİK SÜRER Mİ?
 
2016’ya 2.33 TL’den giriş yapan dolar, mayıs ayında 2.97 seviyesinde güçlü seyrini koruyor. Bu kadar dalgalı ve yükselişli bir trendin içinde olan dolar, TL karşısında değer kazanmaya devam edecek mi?

Dolar, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada artmış durumda. FED’in diğer ülkelerin merkez bankalarından farklı olarak sıkı bir faiz politikası izlemesi ve buna karşın diğer ülkelerin merkez bankalarının yumuşak bir politika izlemesi doların bir süre daha dalgalı bir trendde seyredeceğinin ipucu olarak görülebilir.

TL GÜÇLÜ KALABİLİR Mİ?

Yaşanan terör olayları, istikrarsızlık, spekülasyon söylemleri ve dış siyaset doların yükselişini tetikledi. Kısa vadeli olsa da güçlü kalabilen TL için şu an güçlü bir pozisyonda yorumunu yapmak güç.

Kaynak:Haber Kaynağı