DOLAR BİR REKOR DAHA KIRDI AKP ZORDA

DOLAR BİR REKOR DAHA KIRDI AKP ZORDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası ve Ekonomi yönetimi ile başlattığı faiz tartışmasının ardından rekor üzerine rekor kıran dolar, tüm zamanların rekorunu kırdı.

ABD'nin faiz artırımına Haziran ayında başlayabileceğine ilişkin beklentilerle güçlenen dolar, haftanın ilk gününde 2.6557 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı. Erdoğan'ın Ocak ayında başlattığı tartışmanın ardından önü alınamayan dolar için merkez bankası milyarlarca Dolar Rezervini satmak zorunda kaldı. Haziran seçimlerinden önce AKP'yi çok ciddi bir oy kaybına sürükleyebilecek dolar sarsıntısı sürüyor.

ERDOĞAN BAŞLATTI AMERİKAN MERKEZ BANKASI DEVAM EDİYOR

Küresel piyasalardaki değer kazancıyla da desteklenen dolar 13 Mart'ta 2.6488 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine çıkmıştı. Bu rekorla doymayan dolar, Merkez bankasının geçtiğimiz hafta günlük ihale açma miktarını 70 Milyon olara çıkarmasıda ateşini düşürmedi. Dolar tüm zamanların rekorunu muhafaza edecek gibi görünüyor. AKP Ekonomi Bakanı ve Erdoğan Doların düşeceğini söylemişti. Tam tersine dolar rekor üzerine rokor kırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı