Diyarbakır zaten bizim değil

Diyarbakır zaten bizim değil

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan gazeteci Mine Kırıkkanat, çözüm sürecine yönelik sert çıkışlarda bulundu.

"Ne Kürtçüyüm ne milliyetçiyim, Diyarbakır'ı alıp gitseler de umrumda değil. Çünkü Diyarbakır artık bizim değil" diyen Mine Kırıkkanat, "İdam cezasını getirseler ve sen Türk demeyeceksin deseler, ben bunu sonuna kadar söylerim, bu uğurda ölümü de göze alırım" diye konuştu.

Kırıkkanat şöyle konuştu: "600 yıldır bu ülkede Türkler kadar horlanan, Türkler kadar tekmelenen başka bir topluluk olmamıştır ve bu Türkler arasında Türkmen Aleviler birinci sırayı almıştır. Osmanlı da bunu yapmıştır. Birden bire biz Türk değil Osmanlıyız dediler, Türkçe konuşmamak için Türkçeyi Arapça ve Farsçayla karıştırarak Osmanlıca dediler. Aynı Osmanlı'nın Serv öncesi pozisyonuna getiriyorlar bizi" İşte Kırıkkanat'ın barış süreciyle ilgili dikkat çeken yanıtları:


"DİYARBAKIR ZATEN BİZİM DEĞİL"

"Kesinlikle ben ne Türkçüyüm, ne Kürtçüyüm ne de milliyetçiyim. Diyarbakır’ı alır giderlerse hayır da demem. Ama Diyarbakır’ı alacakları çok belli. Çünkü Diyarbakır artık zaten bizim değil.

"KÜRT OLSAM DAĞA ÇIKARDIM"

Bakın benim bu söylediklerimden sakın Kürtler'e hak vermediğim sonucu çıkmasın. Ben Kürt olsam şu anda onların yaptıklarını yaparım. Kürt olsam dağa çıkardım.

"BU BİR AYRILIK SÜRECİ"

Sadece bize doğrular söylensin istiyorum. Ayrılıyoruz. Bu sadece bir barış süreci değil. Bu bir ayrılık süreci. Kesinlikle MHP’nin açısından bakmıyorum. Ayrılıyoruz, ama bize yalan söylemeyin.