DİYANETE GÖRE KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞI BAKIN NEYMİŞ

DİYANETE GÖRE KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞI BAKIN NEYMİŞ

Diyanet Dünya'da ki Bütün Kötülüklerin Kaynağını Buldu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Sekülerizm dünyayı topyekûn bir savaşın içine soktu

Cumhuriyet’in haberine göre, Fransız İhtilali’yle birlikte insanlığın başka bir arayış içine girdiğini, dinlerin dışında daha seküler (laik) bir dünya kurmayı tasarladığını dile getiren Görmez, sekülerizmin, dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bıraktığı iddiasında bulundu.

İlahi dinlerin, insanoğluna dünyayı daha güzel yönetmesi ve barış içinde yaşaması için gönderildiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı, “Ama insanlar dinleri de kendilerine dönüştürebiliyorlar. Hz. İsa’nın getirdiği rahmet mesajlarından tarihte onlarca defa Haçlı Seferleri çıkarılabildi. Hz. Musa’nın mesajlarının bu coğrafyada hâlâ Siyonizm eliyle nasıl bir ideolojiye dönüştürüldüğünü hâlâ acı acı görüyoruz. Son yıllarda DAİŞ, Boko Haram, El-Kâide gibi bir takım örgütler marifetiyle İslam’ın rahmet mesajlarının nasıl çarpıtıldığını ve ilahi kitabın, Peygamber’in mesajlarını nasıl insanların kendi ideolojilerine alet edebildiğine hep birlikte şahit oluyoruz” diye konuştu.

‘Dine ideoloji olarak sarılan yaralı yaralı bilinçler’

Görmez konuşmasına şöyle devam etti: “Afganistan, Irak, Bosna, Çeçenistan’da savaşların sonunda eğitimden yoksun, vahşetin gölgesinde yetişen nesiller ortaya çıktı. Yaralı bilinçler ve ölümcül kimlikler çoğaldı. Göçler başladı. Göçmenler entegre olamadı. Ötekileştirildiler. Göçmenlerin dini yanlış öğrenen çocuklarıyla, coğrafyada şiddetin gölgesinde yetişen gençler arasında yakınlık oluştu. Dolayısıyla bu nesiller dine ideoloji olarak sarılmayı tercih etti. Şimdi insanlık olarak bütün bu yaşadığımız sorunların acılarını çekiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı