Diyanet imamları ‘cennete’ götürüyor

Diyanet imamları ‘cennete’ götürüyor

Diyanet’in düzenlediği İlçe Müftüleri Semineri dün Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki 5 yıldızlı ‘Silence Beach Hotel’ de başladı. Toplantıya bazı müftüler ‘israf’ yapıldığı gerekçesiyle katılmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği seminere müftülerin eş ve çocukları da katılıyor. Programa katılan müftülere harcirah verileceği açıklandı ve yol- yatak masrafları dahil tüm harcamaların da Diyanet bütçesinden karşılanacağı belirtildi.

Bazı müftüler, Türkiye şartlarında 5 yıldızlı lüks bir otelde Diyanet'in toplantı düzenlemesini protesto ederek toplantıya katılmayacaklarını açıkladı. 30 Aralık tarihine kadar Silence Beach Otel'de sürecek toplantının konusu da ilginç.

Açıklamaya göre 81 ilden müftülerin çağrıldığı seminerde ‘din görevlilerine yönelik vaaz becerilerini geliştirme eğitimleri’ yapılacak. Seminerin başında Kuran-ı Kerim okunacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise açılış konuşması yapacak. Antalya'nın Manavgat İlçesi’ndeki toplantıya 957 ilçe müftüsü ve vekilleri davet edildi. 

Toplantının amacı "Diyanet hizmetlerinde verimliliğin arttırılması, ilke ve metot birliğinin sağlanması, teşkilat mensupları arasında iletişimin güçlendirilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulması" olarak ilan edildi.

"CENNETTEN BİR KÖŞE"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplantı düzenlediği Silence Beach Otel'de alkol ikramı da yapılıyor. Otel kendi sitesinde şöyle tanıtılıyor: "Merkezi Klima, direkt hatlı telefon, minibar, kişisel kasa, balkon, 24 saat uydu yayınlı televizyon, merkezi yerlerde wireless internet hizmeti, uluslararası standartlarda hazırlanmış otel odası ( Standart, Aile, Suit, Bedensel engelli konuklarımız için),

Göl evleri ( Standart göl evleri,suit, göl aile lüx), Club ( Standart, family) odamızla; Profesyonel ekibiyle birlikte hizmetinizde. Silence Beach rahatlığıyla sizi dinlendirecek, konforuyla sizi şımartacak.Modern mimari ve ince düşünülmüş ayrıntılar, Antalya'nın eşsiz doğasıyla birleşti. Silence Beach Resort her metrekaresinde ‘Maksimum misafir memnuniyeti' anlayışını hissedeceğiniz cennetten bir köşe vaat ediyor."