DİYABETE AMELİYATLA SON

DİYABETE AMELİYATLA SON

Dünyaca ünlü Türk doktorlarından tek bir ameliyatla diyabetin sona erdirilebileceğini söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ TÜRK DOKTOR

Dünyaca ünlü Türk doktorlarından Doç. Dr Alper Çelik, tek bir ameliyatla diyabetin sona erdirilebileceğini söyledi.

DİYABETİ SONA ERDİRECEK OPERASYON

Ameliyatla 100 diyabet hastasının 75’inde başarı sağladıklarını belirten Doç. Dr Alper Çelik, diyabetin tedavi edilmesi için önemli olanın operasyona geç kalmamak olduğunu hatırlatarak, yeterli insülin deposu bulunan hastaların neredeyse tamamının sağlığına kavuştuğunu söyledi.

BİLİM İNSANLARINA AMELİYATI ANLATTI

Obezite ve diyabet gibi artık tüm dünyayı tehdit eden hastalıkların ele alındığı “Kilo Kaybı ve Fitness 2015 Kongresi”, Amerika Birleşik Devletleri’nde Pensilvanya Eyaleti’nin Philadelphia şehrinde gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir tarafından uzman bilim insanlarının biraya geldiği kongrede, ilaç ve cerrahi tedavinin yanı sıra beslenme ve diyet, yoga ve hipnoz gibi konular ele alındı.

OBEZİTE ve DİYABET  DE GELİNEN SON NOKTA

Kongreye Türkiye’den katılan ve oturumda ana konuşmacı olan diyabeti bitiren doktor olarak bilinen Doç. Dr Alper Çelik, burada "diyabet ve obezite" üzerine önemli bir sunum yaptı. Dr. Çelik, diyabeti sona erdiren ameliyatta özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları anlatarak, konu ile alakalı cerrahi oturumda tartışılan "yanlış organı mı ameliyat ediyoruz" sorusuna açıklık getirdi.

METABOLİK CERRAHİ İŞLEMLERİ

Doç. Dr. Çelik, ince bağırsağın son bölümünü baş kısma taşınması işleminin bağırsak yüzeyinden emilimi bozmadan yapılabileceği ve bu uygulamanın mekanik değil, "Fonksiyonel Kısıtlama" sağlayacağını anlatarak, “Metabolik Cerrahi” işlemlerinin temel mantığının da bu bilimsel gerçeğe dayandığı örnekleriyle sundu. Doç. Dr. Çelik, iştah kesici ve insülin duyarlılığını artırıcı hormonların çoğunun ince bağırsakların son bölümünden salgılandıkları belirtilerek, mide üzerinde yapılan hacim kısıtlayıcı her türlü işlemin uzun vadede başarısız olacağını vurguladı.

RAFİNE GIDALARA DİKKAT

Kongrede "Evrimsel ve Antropometrik kuramlar,beslenme fizyopatolojisi ve gıdaya adaptasyon" konularının da tartışıldığını ifade eden Doç. Dr Çelik, organik beslenmenin önemine dikkati çekerek, gıda teknolojisinde, özellikle son çeyrek yüzyıllık dönem zarfında ortaya çıkan değişiklikler, özellikle rafine gıdaların insan sağlığına verdiği zararlara vurgu yaparak, artan obezite ve diyabet sıklığının büyük ölçüde bu değişimden kaynaklandığı söyledi.

Doç. Dr. Çelik, bu değişime yapılacak müdahalenin doktorlardan ziyade devletler üstü global yaptırım ve politikalar ile mümkün olabileceğinin de altını çizdi.


PASİF EGZERSİZ CİHAZLARI GELİYOR

Kongrede erişkinlere yönelik mobilya şeklinde tasarlanmış ev içi pasif egzersiz cihazları ve çocuklara yönelik aktif vücut hareketleri gerektiren oyun konsollarının tanıtımlarının da yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Çelik, ev içi pasif egzersiz cihazlarının modern çağ metropol insanının en önemli gereksinimi olacağını, özellikle şehirleşme planı bünyesinde egzersiz ve sportif faaliyetlere yeterli ölçüde yer verilmeyen metropollerde pek çok bireyin günlük televizyon veya bilgisayar başında geçirdikleri süreyi bu cihazları kullanarak geçirebileceğini ifade etti.


Doç. Dr Alper Çelik’e konferans sonunda katkılarından dolayı bir plaket verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı