Divan Otel'den "Gezi" Açıklaması

Divan Otel'den "Gezi" Açıklaması

Gezi Parkı ve çevresinde polis şiddetine mağruz kalan halka kapısını açtığı için Başbakan Erdoğan tarafından hedef gösterilen Divan Oteli'nden bugün bir basın açıklaması geldi. Açıklamada otelin gösterdiği insani yaklaşımın maksadından uzak karalayıcı amaçlarla bağdaştırıldığından söz edilerek, son günlerde Divan Oteli'nin odaları olarak servis edilen molotof kokteyli görülen odalara ait görüntülerin Divan Otel'e ait olmadığı vurgulandı.

Otelin önündeki otoparkta olaylardan önceki günlerde hazırlık yapıldığı, para dağıtıldığı iddialarının asılsızlığı da otelin önündeki otoparkı işleten Büyükşehir Belediye'ye ait İSPARK'ın kamera kayıtları incelenerek görülecektir denildi.Tüm bu ithamlar karşısındaki hukuki hakların sonuna kadar aranacağı ifadesi ile biten basın açıklamasının tam metni şöyle;

 
"Basın ve Kamuoyunun Dikkatine:
 
31 Mayıs tarihinde Gezi Parkı’nda başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Taksim’deki “Divan İstanbul Oteli”mizin gösterdiği insani yaklaşımın maksadından çok uzak karalayıcı amaçlar ile bağdaştırıldığını üzülerek izlemekteyiz.
 
Otelimiz haksız suçlamalar ve ithamlara maruz bırakılarak adeta bu sürecin temel muhataplarından biri ilan edilmiştir. Özellikle son günlerde, bu asılsız iddialar gerçek dışı görüntü ve fotoğraflar eşliğinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Divan İstanbul’un odaları denilerek televizyonlara dağıtılan “molotof kokteyli” görülen oda kayıtları Divan İstanbul’a ait olmayıp, tersinin kanıtlanması bu kadar kolay olan bilgilerin bile çarpıtıldığını görmek üzücü ve yıpratıcıdır.
 
Keza, otelimizin önündeki otoparkta Gezi Parkı olayları öncesindeki günlerde hazırlık yapıldığı, otoparkın önceden hastane haline getirildiği, iki bin sedyenin hazırlandığı, kumanya dağıtıldığı, para dağıtıldığı ve bunun gibi söylemlerin tümü gerçek dışıdır. Bahsi geçen ve otelimizin önündeki otopark İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK tarafından işletilmekte olup, olayların öncesi günlerdeki kamera kayıtları da kolaylıkla sağlanabilir. 
 
İstanbul’un  ilk otellerinden biri olarak bundan 60 yıl önce inşa edilen Divan İstanbul, kurulduğu günden beri Türk misafirperverliğinin en iyi örneklerini yaşatmakta, Koç Topluluğu’nun bir parçası olarak tüm insani, etik ve vicdani değerlere bağlılıkla faaliyetlerini yürütmektedir.
 
Bu vesileyle, tüm gerçek dışı ithamlar karşısında hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini isteriz.
 
Saygılarımızla
 
Divan Turizm İşletmeleri A.Ş."