Dikmen’de Sivas yürüyüşü: ‘Sivas’ta yakanlar, halkı gaza boğanlar’

Dikmen’de Sivas yürüyüşü: ‘Sivas’ta yakanlar, halkı gaza boğanlar’

Bir aydan bu yana sokakları terk etmeyen Dikmen halkı, 20 yıldır yüreklerde yanan ateş için “Sivas’ta yakanlar, halkı gaza boğanlar” diyerek bir kez daha sokaklara çıktı

Polis saldırılarına günlerdir direnen Dikmenliler, 20 yıl önce, 2 Temmuz 1993′te katledilen 33 canı anmak için her yıl olduğu gibi İlker Mahsuni Şerif Parkı’ndan Sokullu Ahmed Arif Parkı’na bir yürüyüş düzenledi. İlker ve Dikmen Halkevleri, PSAKD, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Aka-Der, TKP, EMEP ve TGB tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

“Sivas’ta yakanlar halkı gaza boğanlar” pankartı arkasında yürüyen Dikmenliler, katliamı ve Haziran Direnişi’ne yönelik saldırıları lanetleyen sloganlar attı. Dikmen Karakolu’nun önünden geçerken “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz?” diyen halk, Dikmen Caddesi üzerinde bekletilen TOMA ve akreplerin yanından geçerken de sloganlarını daha gür bir biçimde haykırdı.

dikmen2temmuz6

‘Katilleri önce sakladılar, sonra akladılar’

Ahmed Arif Parkı’nda bekleyen kitlenin alkışlarla yürüyüş kolunu karşılamasının ardından anma etkinliği programına geçildi. Yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, daha sonrasında ise kurumlar adına bir konuşma yapıldı. Sivas’ta katleden zihniyetin önce katilleri sakladığını, daha sonra akladığı belirtilen konuşmada Haziran Direnişi’ne yönelik saldırıların da Sivas Katliamı’ndan ayrı düşünülemeyeceği ifade edildi.

Konuşmanın tamamlanmasının ardından PSAKD Semah Ekibi, Zeynep Karababa ve Dertli Divani sahne aldı.

Sendika.Org/ Ankara

dikmen2temmuz4

dikmen2temmuz2

dikmen2temmuz3

dikmen2temmuz5