DHA Muhabiri Cem Emir'in Anısına ZEMO Belgeseli

DHA Muhabiri Cem Emir'in Anısına ZEMO Belgeseli

VAN'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden DHA Muhabiri Cem Emir'in hayatını anlatan 'Zemo' adlı belgeselin ilk gösterimi bugün yapıldı.

DEPREM ŞEHİDİ CEM EMİR ANISINA HAZIRLANAN 'ZEMO' BELGESELİ VAN'DA GÖSTERİLDİ
 
Gülay ÖZEK/VAN

VAN'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden DHA Muhabiri Cem Emir'in hayatını anlatan 'Zemo' adlı belgeselin ilk gösterimi bugün yapıldı. Belgeseli, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'de izledi.
 
Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in de aralarında bulunduğu 25 kişi, yıkılan Bayram Oteli enkazında kalarak hayatını kaybetti. Cem Emir'in kardeşi Kemal Emir tarafından abisinin hayatını anlatan 'Zemo' adlı belgesel bugün Van Devlet Tiyatrosu Çadırı'nda gösterimi yapıldı. Çekimlerinin Van, Tunceli, Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Malatya'da yapıldığı belgeselde Cem Emir'in ailesi ve arkadaşlarının konuşmaları yer alırken, dostları Emir'le yaşadığı anıları paylaştı.
 
Belgeselin ilk gösteriminde Emir'in ailesi ve arkadaşlarının yanısıra BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'de bulundu. Belgeseli hazırlayan Kemal Emir, depremde hayatını kaybedenler anısına Cem'i sembol olarak görüp yaşanan depremi ve Cem'in neden öldüğünün bilinmesini istediklerini söyledi. Kemal Emir, belgeselin depremzedelerle birlikte izlenmesinin daha anlamlı olacağını düşünerek gösterimi Van'da yaptıklarını söyledi.