DEVLET ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP ZATEN FAYDASI OLMAZDI DEDİ

DEVLET ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP ZATEN FAYDASI OLMAZDI DEDİ

Skandal!

Milli Eğitim Müdürlüğü engellileri görülmemiş biçimde aşağıladı. Milliyet'in verdiği haberde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olduğu söylenen sözler engelli vatandaşların gelir getiren bir hayvandan daha değersiz görüldüğünü ortaya koydu.

İşitme engelli, 13 yaşındaki Yunus Eser, 2012 yılında Kocaeli Karamürsel'deki işitme engelliler okulunda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Yunus'un ailesinin açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporu ile tazminat davasına yapılan savunmalar, Türkiye'deki insan hayatının ucuzluğunu gözler önüne serdi.

MÜDÜR, ELEKTRİKÇİ VE NÖBETÇİ ÖĞRETMENLER SORUMLU

Hazırlanan bilirkişi raporunda, küçük Yunus'un sağır ve dilsiz olduğu ve ailesi tarafından bu nedenle söz konusu okula kaydettirildiği belirtilerek, öldürücü boyuttaki elektriğin hiçbir korunma önlemi alınmadan elektrik direğinden duvara montajının yapıldığı belirtildi. Raporda, maliyetin düşmesi için galvaniz direk kullanıldığı ve topraklama kablosu kullanılmadığı kaydedildi. Rapora göre sağır ve dilsiz öğrencilerin okutulduğu okulda duvarlarda uyarı levhalarının bulunmadığı anlatıldı. Raporda, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Kadir Taşkıran ve elektrikçi Aydın Ağar ile nöbetçi öğretmenlerin sorumlu oldukları kaydedildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: SADECE İLERİDE DESTEK OLABİLECEK KİŞİLER ADINA...

Milliyet gazetesinden Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise manevi tazminatın sadece ileride destek olabilecek kişiler adına talep edilebileceğini, Yunus Eser’in yaşı ve özel durumu düşünüldüğünde ölmeseydi bile maddi ve manevi destekte bulunmasının mümkün olmayacağını savundu. İstenen miktarın fahiş olduğunu savunan valilik, Kredi ve Yurtlar Müdürü’nün de gerekli dikkat ve özeni sergilediğini ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı