Devlet Bahçeli ve MHP Vekilleri Başbakanı Bombaladı

Devlet Bahçeli ve MHP Vekilleri Başbakanı Bombaladı

AKP'nin bugün yapılan Ankara mitinginde iki dev MHP bayrağı açıldı. Erdoğan, bayrakları görünce; "MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hesap, oyun çok, tuzak bambaşka. Bu yürüyüşte verdikleri destek sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum.

İnşallah bu yürüyüş birlikte, kararlılıkla devam edecek. Hepsine gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.Bu açıklama üzerine Devlet Bahçeli açtı ağzını yumdu gözünü.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, AKP Ankara mitinginde açılan MHP bayraklarıyla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle Üç Hilalli bayrağımızı ve bozkurt simgemizi AKP'nin açık hava toplantısında kullanılmasına ve açılmasına kimlerin çanak tuttuğu, kimlerin buna cüret ettiği, bu şerefsiz tertibin içinde kimlerin bulunduğu muhakkak ki açığa çıkarılmalıdı.

“PKK'ya teslim olmuş, İmralı canisiyle pazarlıklara batmış, milliyetçiliği ayaklar altına layık görmüş Başbakan ve zihniyetinin, Üç Hilali istismara yeltenmesi, Milliyetçi Hareket'in kutlu mücadele ve muhalefetini anlamsızlığa sürükleme provokasyonu siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmekten kurtulamayacaktır."

Yaşananlara MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener’den de sert tepkiler geldi.

MHP’li Meral Akşener tepkisini Twitter hesabından yazdı:

“Sn. Başbakan, bu güne kadar hiç bir siyasinin tevessül etmediği bir yola girdi. Mitingde MHP bayrağı açtırarak bizzat provokasyon yapıyor
Mitingde MHP üyesi kimse bulunmuyor. Sn. Başbakan ne hedeflemişse yaptığı büyük yanlıştır. Türkiye’nin gerilimini arttırmaktan başka işe yaramaz

Başbakan denize düştü ayaklar altına aldığı Türk Milliyetçiliğine sarılmaya çalışıyor. Sahte MHP bayrağı açtırmak ne menem bir psikolojidir?

AKP li muhteremler Parti'nizi destekleyenler başka bir partiye mensup olamazlar. Çünkü aynı anda iki partiye oy kullanılamaz.
Durumunuz çok acıklı değilse provokasyona davet anlamını taşıyan bir harekettir. Çokta ayıptır, savunmak yerine utanmalısınız. 

Daha dün "Türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına aldım" , " Ülkücüler Fatiha bilmez" diyenler kutlu bayrağın altına hangi yüzle sığınıyor.”