'Derbideki Olaylar Başbakan'ın Eseridir'

'Derbideki Olaylar Başbakan'ın Eseridir'

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ DERBİYİ YORUMLADI

'Derbideki olaylar Başbakan'ın eseridir'

 
Dün iki güzide futbol kulübümüz arasında oynanan müsabakanın son dakikalarında yaşanan olaylar, taşkınlıklar, taraflar arasındaki çatışma ve kamplaşmalar esasen Başbakan ve hükümetinin eseri olarak yorumlanmalıdır. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayınladığı yazılı açıklamayla Demokratikleşme Paketi ve Galatasaray-Beşiktaş derbisinde çıkan olayları değerlendirdi.
 
Türkiye yakın tarihinin en bunalımlı, en buhranlı ve en karmaşık döneminden geçmektedir. Millet ve devlet hayatının tüm güvenlik ölçüleri, tüm cepheleri çökmenin, çözülmenin ve çürümenin eşiğindedir.

AKP HÜKÜMETİ ZAYIFLADIKÇA
 
AKP iktidarı istikrarsızlık ateşini her tarafa sıçratmakta, husumet ve kutuplaşmaları toplumsal yapının en ücra köşelerine kadar yaygınlaştırmaktadır.
 
Toplumsal yangın gittikçe körüklenmekte; anlaşmazlıklar, uzlaşmazlıklar, görüş ayrılıkları sürekli tahrik ve teşvik edilmektedir.
 
AKP hükümeti zayıfladıkça, etki ve nüfuz alanını kaybettikçe, sahip olduğu siyasi destek ve ilginin seviyesi azaldıkça hırçınlaşmakta, hırslanmakta ve hezimetle neticelenecek söz ve kararların tarafı olmaktadır.
 
Türk milleti AKP merkezli saldırı ve komploların, bölücü ve yıkıcı emellerin açık hedefi haline gelmiş durumdadır.
Türkiye bir ucunda AKP’nin, diğer ucunda PKK’nın pozisyon aldığı çıkmaz bir sokağa kıstırılmış haldedir.