Derbide çArşı Önlemi;4 Gizli Savcı 2 Bin Polis

Derbide çArşı Önlemi;4 Gizli Savcı 2 Bin Polis

DERBİYE 4 GİZLİ SAVCI 2 BİN POLİS
 
Derbiye 4 'gizli savcı'21  bilet satılan Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak derbide, 4 spor savcısı ile 2 bin güvenlik görevlisi izleyecek.
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın oynanacak derbide geri sayım başladı. 
 
Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun ikinci büyük derbisi yarın Beşiktaş ve Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. İki büyük kulübün kozlarını paylaşacağı maç için geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç sırasında tribünde 4 de savcı olacağı öğrenildi.
 
Bugün gazetesinden Ömer Ozan’ın haberine göre dev derbi için stadyum içinde ve dışında görev alacak 4 savcı görevlendirildi.
 
ÇARŞI'Yİ İZLEYECEKLER
 
Savcıların bilet alarak tribünde taraftarların arasında yer alacakları ve Gezi Parkı protestoları sırasında öne çıkan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’ya odaklanacağı belirtiliyor.
 
Bu sezon başlayan ‘spor savcıları’ uygulaması ile önceki haftalarda taraftarlara birçok ceza verildi. Son olarak Adana Demirspor-Gaziantep BB maçında, Adana Demirsporlu bir kadın taraftara, açtığı döviz “siyasi içerikli” olduğu gerekçesiyle spor müsabakaları seyrinden men cezası verilmişti. Ama aynı savcılar, Trabzonspor maçında açılan “Rabia” dözvizlerini görmemişti.
 
2 BİN GÜVENLİK PERSONELİ
 
Derbi maçın İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı da yapıldı. 
 
İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında, Vali Yardımcısı Aziz Mercan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Beşiktaş adına yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay, Galatasaray adına yönetim kurulu üyeleri Ebru Köksal, Necati Demirkol ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile diğer yetkililer katıldı. 
 
Galatasaray taraftarlarının alınmayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbi maçta, bin 500 özel, 500 de polis olmak üzere 2 bin güvenlik personelinin görev yapacağı belirtildi.
 
KARTAL REKORU KIRIYOR
 
Beşiktaş, derbiyle birlikte seyirci rekorunu da kıracak. 2003-04 sezonunda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 70 bin 125 taraftar maçı takip etmiş ve bu rakam lig tarihinde derbi seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmişti. Yarınki derbiyi ise 77 bin civarında taraftarın takip etmesi bekleniyor. Söz konusu rakam gerçekleşirse lig tarihinde derbi seyirci rekoru olacak.