DEPREMZEDE  BAKANA BU SLOGANI ATTI

DEPREMZEDE BAKANA BU SLOGANI ATTI

Demokrasi varsa ülkede hepiniz bana vurun

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin anma töreninde depremzede tepkisiyle karşılaştı. Bakan Işık'ın yanına gitmek isteyen Recep Aydın isimli depremzede, korumalar tarafından engellendi. Depremde yakınlarını kaybettiği öğrenilen Aydın, sivil bir araca bindirilerek polis merkezine götürüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 15'inci yıl dönümü için, depremin merkez üssü olan Gölcük ilçesinin Kavaklık Sahilinde düzenlenen anma törenine katıldı. Törende, semazenleri izleyen Işık, bir konuşma yaptı. Işık, "Bazı şeyleri özellikle unutmamak durumundayız. Deprem şehitlerimizi özellikle unutmayacağız. Deprem gerçeğini unutmayacağız. Biliyoruz burası bir deprem bölgesi. Burada bir başka şeyi daha biliyoruz ki aslında insanların ihmali, vurdumduymazlığı öldürüyor, insanların hırsı ihtirası öldürüyor. İşte bu gerçeği unutmayacağız." dedi. Işık, konuşmasını, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayırlı geceler diliyorum." diyerek tamamlarken bir depremzedenin tepkisiyle karşılaştı.

Balıkçılık yaptığı ve depremde yakınlarını kaybettiği öğrenilen Recep Aydın isimli depremzede, "Sayın Bakanım bir şey söyleyeceğim" diye seslendi. Bakan Işık da "Gel buraya" diye karşılık verdi. Ancak depremzede, yaşanan kargaşada Bakan Işık'ın yanına ulaşamadı. Depremzede Aydın, "Demokrasi varsa ülkede hepiniz bana vurun" diye korumalara çıkıştı. Aydın, daha sonra "Hani burada bir prefabrike, bir çadır var mı? Benim canım yandı. Burada herkesin yandı. Ne oldu?" diye konuştu.

Aydın, sivil polisler tarafından alandan uzaklaştırılmaya çalışıldı. Tepkisini sürdüren Aydın'ın ağzı zaman zaman sivil polisler tarafından kapatıldı. Aydın, "Başbakanın korumaları gelse, hepiniz gelse ne olur?" diye tepkisini sürdürdü. "Bakana adam gibi bir şey söyleyecektim" diyen depremzede Aydın, "Ne söyleyecektiniz?" sorusuna, "Burası deprem bölgesi. Bir tane adam gibi prefabrike yok, çadır yok" karşılığını verdi. Haberler.co'un haberine göre; Aydın, daha sonra sivil bir araca bindirilerek polis merkezine götürüldü. Bakan Işık da bir süre daha töreni izledikten sonra alandan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı