DENİZ BAYKAL'A 16 YILLIK ERDOĞAN SORUSU

DENİZ BAYKAL'A 16 YILLIK ERDOĞAN SORUSU

Kendisi CHP'de gönlü AKP'de gibi davranan Eski CHP Genel Başkanı Baykal'dan bu sorulara yanıt bekleniyor.

CHP'nin Eski genel Başkanı Deniz Baykal ile Erdoğan arasında bir türlü tarif edilemeyen bağ yeniden kendisini gösterdi. Cumhuriyet'in haberine göre Baykal, Ahmet Hakan'ın son günlerde yükselen laiklik tartışmaları programına, CHP kanadını temsil etmek üzere davet edildi. Ancak Baykal'a gelen son soru yine kaset olayını gündeme getirdi.

BİRDEN BİRE AKP SÖYLEMİNE DESTEK

Baykal soruya yanıt verirken, hem partisinin milletvekili hemde evli bir kadınla birlikteyken çekilen yasadışı görüntülerin mağduru olarak, bu güne kadar söylediklerinin dışında bambaşka bir konuyu gündeme getirdi. AKP'nin ve Erdoğan'ın neredeyse her seçimde miting meydanlarında konuyu yeniden açtığı biliniyor.

ÖZEL DEĞİL GENEL GENEL

Kaset olayı için bizzat Erdoğan'ın "Özel değil genel, genel" diyerek Baykal'ı suçladığı, hem de "Kasetle gelenler kasetle gider" diyerek Kılıçdaroğlu'nu sorumlu ilan ettiği bilinirken, bu söylemin Kılıçdaroğlu kısmına destek çıkması büyük tepkilere neden oldu. Twitter'de binlerce mesaj yağdı.

ERDOĞAN BAYKAL İLİŞKİSİNDE SIR BAĞ

Sonuç olarak  15 yılını bitirmiş AKP iktidarına ve Erdoğan'a her sıkıştığı dönemde destek veren Devlet Bahçeli'nin yanında yer alan Deniz Baykal'ın neden böyle davrandığının gizemi bir türlü çözülemedi,

BAYKAL'A ERDOĞAN SORULARI

Kamuoyunun kafasında yaklaşık 15 yıldır oluşan sorular şöyle.

1- AKP iktidarının ilk gününden başlayarak Erdoğan'ın yasağının kaldırılması ve önce başbakan ardından cumhurbaşkanı olmasında neden büyük bir gayret gösterdi?

2- Erdoğan ile arasında "Gizli anlaşma var" iddiaları ne kadar doğru

3-Ortaya çıkan kaset iddiaları konusunda o tarihlerde başbakan olan Erdoğan'i neden doğrudan suçlamadı

4-Erdoğan ve AKP'ye karşı neden yumuşak bir görüntü veriyor.

5- Kaset olayı üzerinden yıllar geçtikten sonra neden şimdi Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutuyor ( Erdoğan gibi)

DENİZ BAYKAL'A NEFRET MESAJLARI YAĞDI (TIKLAYINIZ)

Partisini baraj altında kalacak noktaya getirmesine rağmen AKP her sıkıştığı durumda yardımına yetişmesine tepki gösteren muhalifleri 'AKP'nin cansimidi' olarak anılan Devlet Bahçeli'ye karşı harekete geçti. Cumhuriyet'in haberine göre, AKP ve havuz medyasına 'malzeme' üretmek konusunda CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da geri kalmıyor!

CHP'Yİ DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA  'EVET' DEMEK ZORUNDA BIRAKAN SÖZLER

Daha önce  CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında 'CHP'yi HDP çizgisine kaydırmak istiyorlar' diyerek AKP iktidarı ve havuz medyasına günlerce kullanacakları malzeme veren ve dokunulmazlık oylamasında CHP'yi 'Evet' demek zorunda kalacak kadar köşeye sıkıştıran kampanyaya hizmet eden Baykal, yine aynı programda bu kez de kendisine karşı kurulan 'kaset komplosu' hakkında da AKP ve havuz medyasının CHP ve liderine karşı başlatılacak yeni bir algı operasyonu kampanyası için malzeme verdi.

SÖZLERİ MAKASLANDI, KAMPANYA BAŞLADI

Deniz Baykal'ın 'Kaset olayını aydınlatacak iki isim var. Biri dönemin başbakanı, diğeri de başbakanın o görüntüleri izlerken görüntülerini izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu' diyerek kaset komplosu hakkında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nu işaret eden sözleri, havuz medyası tarafından Erdoğan'la ilgili kısmı karartılarak manşetlere taşındı.

CHP ve MHP'ye yönelik kaset komploları için o dönem 'Ne özeli genel genel' diyerek miting meydanlarında siyaset malzemesi yapan Erdoğan diğer olaylarda olduğu gibi yıllar sonra 'Paralelin oyunu' demişti. Erdoğan ve medyası, kaset komplolarının paralel yapının o partiler içindeki uzantıları tarafından tezgahlandığı propagandasını körüklediği günlerde, Baykal'ın bu çıkışının bir tesadüf olup olmadığı bir yana, havuz medyası çoktan 'Baykal referanslı' algı operasyonuna başladı bile.

İşte Baykal'ın açıklamalarının havuz medyasının internet sitelerinde nasıl 'kullanıldığının' ve Sedat Peker gibi isimlerin de destek verdiği bu kampanyadan bir kaç örnek:

ERDOĞAN NASIL BAŞBAKAN OLDU( FOTO BELGESEL İÇİN TIKLAYINIZ)

759_3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı