Demokrasi Paketi Açıklamasında Büyük Skandal

Demokrasi Paketi Açıklamasında Büyük Skandal

SADECE YANDAŞ BASIN DAVET EDİLDİ
 
Haberlerinde oto sansür uygulamayarak iktidarın hoşuna gitmeyen haberleri yayınlayan, Gezi Parkı olaylarında yaşananları büyük çıplaklığı ile yazdıkları için Başbakan Erdoğan, AKP’liler, iktidar yanlısı polisi ve savcıların hedef haline getirmeye çalıştığı muhalif gazeteler, “demokrasi paketi” basın toplantısına çağrılmadı. Basın toplantısına sadece Gezi Parkı olaylarında uyguladıkları sansürle büyük tepki çeken “Penguen basını” davet edildi.
 
Sözcü’den Cengiz Aldemir’in haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Eylül Pazartesi günü açıklanacak olan “demokrasi paketi” toplantısına “penguen sansürü” uygulandı. Başta gezi eylemleri olmak üzere, AKP hükümetine karşı tepkilere yer veren ve halka gerçekleri duyuran gazetelerin başında gelen Sözcü, Evrensel, Birgün, Özgür Gündem, Aydınlık, Sol ve Yeniçağ gazeteleri ile Halk TV, Hayat TV, İMC TV de Başbakan’ın basın toplantısına çağrılmayan kuruluşlar arasında.
 
“BİZİ ÇAĞIRSA KAÇ YAZAR”
 
Basın toplantısına çağrılan penguenli çerçeveye aykırı tek çağrılan yayın organı ise Cumhuriyet Gazetesi oldu. AKP Kongresi’nin aksine Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi bu kez basın toplantısına çağrıldı.
 
Türkiye'nin en çok satan gazetesi olmasına karşın toplantıya davet edilmeyen gazetelerden Sözcü'nün ünlü yazarı, Gazeteci Emin Çölaşan, “Bu sansür Tayyip’in kafasındaki, ‘demokratikleşmenin’ ne olduğunu gösterir. Bizi çağırsa kaç yazar, çağırmasa kaç yazar” dedi.
 
YERLERİ DARMIŞ!
 
Bir Gün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, “Paketin içeriğinden zaten olumlu bir beklentimiz yoktu. Ancak tartışmalı paketin basına uygulanan böylesi bir sansürle açıklanıyor oluşu, paketin ve sonraki dönemdeki AKP uygulamalarının ipuçlarını veriyor. Toplantıya katılmayarak biz bir şey kaybetmedik ama Erdoğan zihniyetini bir defa daha görmüş olduk. Toplantıya çağrılmayışımızla ilgili görüştüğümüz Başbakanlık Basın Danışmanlığı’nın verdiği ‘Yerimiz dar’ yanıtı ise ciddiyetten uzak. Sansürcü yönelimlerini bu kadar açıkça gösteriyor oluşları, Türkiye için üzüntü verici” açıklamasını yaptı.