DEMİRTAŞ'TAN KANDİL'E SERT GÖNDERME

DEMİRTAŞ'TAN KANDİL'E SERT GÖNDERME

Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz. Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyaç var”

Demirtaş'tan kurulacak hükümet koalisyonuna ilişkin çok önemli açıklamalar geldi. Aynı zamanda Kandil'den HDP'ye yöneltilen koalisyon müdahalesine sert bir yanıt veren Demirtaş'ın ilk kez Kandil'e karşı bu denli net bir tavır aldığına şahit olunuyor. "HDP kimseden talimat almaz" şeklinde net bir tavır ortaya koyan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP ve CHP'ye de çok net ve açık bir teklifte bulundu. “Ak Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız” dedi..

DAVUTOĞLU SEÇİM ÖNCESİ DİL USLKUBUNU TERKETMESİ GEREKİYOR

Demirtaş ayrıca “Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır, her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu’nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terketmesi lazım. Bu dil seçimde AKP’ye kaybettirmiştir. Herkes kendi görüşünü belirtebilir, KCK yetkilileri de görüşlerini belirtebilir. Çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama biz KCK’dan talimat almıyoruz.

KANDİL'E KAPAK GÖNDERME

Demirtaş'ın açıklamasında önemli bir ayrıntı daha vardı. Hatta denilebilir ki ilk kez net olan bir Kandil göndermesi. Kandilden önceki günlerde Duran Kalkan tarafından yapılan HDP'nin koalisyon davranışını eleştiren açıklamaya karşılık Selahattin Demirtaş net konuştu; "Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz. Çözüm süreci eskisi gibi yürümeyecek eskisi gibi hantal ve tek taraflı yürümez. Öncelikle tahkim edilmiş ateşkese ihtiyaç var” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı