Demirel'den Erdoğan'ın çelengini kıran çiftçiye kınama

Demirel'den Erdoğan'ın çelengini kıran çiftçiye kınama

Nazmiye Demirel'in cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelengi kıran çiftçi gözaltına alındı. Süleyman Demirel ise, çelenk kırma olayını kınadığını belirtti.

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, İslamköy Beldesi'ndeki cenaze töreni sonrası toprağa verildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanısıra çok sayıda siyasi ve vatandaşın katıldığı cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir çelenk gönderdi.

Cenaze töreninde bir çiftçinin Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelengi kırdığı iddia edildi. Çelengi kırdığı iddia edilen Mersinli çiftçi B.K., jandarma ekipleri tarafından, cumhuriyet savcısının talimatı üzerine gözaltına alındı. 

Atabey İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen B.K., hakkında 'mala zarar vermek' suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

DEMİREL'DEN KINAMA

Eşi Nazmiye Demirel'in cenaze töreninin ardından Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi'ndeki kardeşi Şevket Demirel'in evinde taziyeleri kabul eden Süleyman Demirel'i burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ziyaret etti.

Ankara'ya dönmeden önce çıkışta gazetecilere açıklama yapan Demirel, "Cenazeye katılanlar bir muhterem hanımefendiye son vazifesini yapmış olmanın rahatlığı içerisinde olsunlar" dedi. 

Cenaze törenine Türkiye'nin her tarafından katılım olduğunu belirten Demirel, "Türkiye birliğinin tam temsilini gösteren bir olaydır bu. Demek insanlar hala, herkes, yani siyasi kanaati ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun bazı kişiler kişilerle muhabbet edebiliyor. Bu sevindirici birşey. Birlik görevi yapmıştır Nazmiye hanım aynı zamanda" diye konuştu.

Camide Başbakan Erdoğan'a ait çelengin kırılmasıyla ilgili Demirel, "Çok ayıp olmuş bu kadar güzel beraberliğin içerisinde buna bir mürekkep damlatmanın manası yok. Böyle bir hadiseyi kınarım. Herkes kendi hislerine hakim olsun, ayıp olmuş, ayıp" yorumunu yaptı.

ÇELENGİ KIRAN ÇİFTÇİ, KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ SIKMIŞ

Nazmiye Demirel'in cenaze namazından önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çelengini yere atıp kıran ve jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mersinli çiftçi B.K.'nın, cami avlusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaşınca tanışıp konuştuğu ortaya çıktı.

Yanında Antalya milletvekilleri Deniz Baykal ve Yıldıray Sapan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve eski milletvekili Mehmet Sevigen ile cenaze namazının kılınacağı caminin avlusunda bekleyen Kılıçdaroğlu'na kendisini partili olarak tanıtan B.K., 'Hoş geldiniz' dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve yanındakiler cenaze namazı için tabutun başına geçerken, B.K. bir süre daha cami avlusunda dolaştı.

Başbakan Erdoğan'ın çelengini kırdığı tespit edildikten sonra gözaltına alınan ve ardından da savcılık talimatıyla serbest bırakılan B.K., "Başbakan'ın çelengini görünce sinirlendim. Kanıma dokundu. Bu milletin değerleriyle uğraşmasın. Bu millet yarısı ona oy verdiyse yarısı da vermedi" diye konuştu.