Dayak Yiyen Başörtülü Kadına Ne oldu?

Dayak Yiyen Başörtülü Kadına Ne oldu?

Kabataş İskelesi'nde başörtülü kadına saldırı iddiası, görüntülerin bir türlü ortaya çıkmamış olmasıyla gündemdeki yerini koruyor.

Başörtülü Kadına Saldırı Bilmecesi

Başbakan Erdoğan’ın 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen AKP grup toplantısı konuşmasında dile getirdiği eylemcilerin başörtülü bir kadına saldırıp, yerlerde sürüklediği iddiasının üzerine olay birçok medya organında yer almış, sosyal medyada da büyük tepki görmüştü. Eylemlerde yer alan, almayan herkesin tepkisini çeken bu iddia, görüntü var mı yok mu tartışmasıyla yine gündemde.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 13 Haziran’da saldırıya uğradığı iddia edilen Z.D. ile gerçekleştirilen röportaj Star Gazetesi’nde yayınlanmıştı. Habere göre 1 Haziran Cumartesi günü bebeğiyle birlikte Adalar’dan dönen Z.D. eşini beklemek üzere iskelenin karşı tarafına geçmiş ve bu esnada saldırıya uğramıştı. İddia ettiğine göre bir anda yanında beliren bir kadın tarafından önce sözlü tacize uğramış ve ne olduğunu anlayamadan etrafını saran “üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlar olan 70-100 kadar” erkek tarafından fiziksel saldırıya uğramıştı. İddialar bununla da bitmiyordu, Z.D. aynı zamanda eylemci olarak tanımladığı bu grubun saldırısıyla kendinden geçtiğini ve uyandığında üzerinin idrar koktuğunu öne sürüyordu.

Görüntüler Nerede?

Kabataş gibi trafiğin ve insan akışının çok yoğun olduğu bir bölgede, tanımlanan saldırgan grubun gerçekleştirdiği iddia edilen böyle bir eylemin Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilene kadar duyulmamış olması iddiaların gerçeküstülüğü tınlayan vurgusuyla birleşince tepkiler ikiye bölündü. Bir kısım medya tek taraflı beyanla olayın gerçekliğini sorgulamazken, diğer kısım olayları daha temkinli okuyordu. Sosyal medyada ise yeni bir gündem söz konusuydu; olaya ait görüntüler.

































Erdoğan’ın “Görüntüleri Cuma günü yayınlayacağız” demesinin üzerinden iki haftadan fazla zaman geçti. Bu açıklamaların hemen ertesi günü Yeni Şafak’ta yayınlanan olayla ilgili bir köşe yazısını paylaşarak görüntüleri izlediğini iddia eden İsmet Berkan ise konuyla ilgili sessizliğe gömüldü. Twitter kullanıcıları görüntüleri sormaya devam ediyor. Görüntülerle ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyen Berkan, kendisine yöneltilen soruları da cevapsız bırakıyor. 

Açıklamalarının ardından sosyal medya kullanıcıları Berkan'ı görüntülere dair neden ayrıntı vermediği ve görüntülerin neden yayınlanmadığı ile ilgili soru yağmuruna tuttu.












































































Haber Artı Türk / Buket H.