Davutoğlu'ndan ' Yeni Parti ' için evet der gibi yanıt

Davutoğlu'ndan ' Yeni Parti ' için evet der gibi yanıt

Uzun süredir konuşulan Abdullah Gül ve arkadaşlarının yeni bir parti kuracakları iddiaları konusunda sorulan soruya Ahmet Davutoğlu öyle bir yanıt verdi ki siyaset dünyası bunu konuşmaya başladı

Sonuçlarının Türkiye için çok önemli olduğu tüm kesimler tarafından kabul edilen 3 mart Yerel Seçim tarihi yaklaştıkça siyasi kulislerde AKP içerisinden yeni bir partinin doğacağı iddilarıda güçleniyor. Uzun süredir konuşulan Abdullah Gül ve arkadaşlarının yeni bir parti için hazırlık yaptıkları konusu gündemde ağırlıklı olarak yeniden tartışılmaya başlandı. Ancak bu sefer yeni partiye ilişkin iddiların ciddi işaretleri oluşmaya başladı. En başta Abdullah Gül ve yeni parti için adı geçen arkadaşlarının hiç birisi bu iddiları yalanlamıyor. İşte Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda yöneltilen soruya verdiği yanıt ve diğer gelişmeler.

DAVUTOĞLU NE YANIT VERDİ

Ankara'da yeni kitabı " Duruş" ile ilgili aktıldığı bir konferansta Davutoğlu temel özgürlüklerin önemine değindi ve, "Şeffaflık, özgürlük, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü. Bir insan bunları yapamadığı zaman ruhunun daraldığını hisseder, huzur hissedemez." dedi. Toplantıda katılanların soru sorabilecekleri söylenince ilk soru " Parti Kuracak mısınız " oldu. İlginç olan ise tam bu noktada yaşandı. Davutoğlu bu kritik soruya " Yok öyle bir şey " demek yerine yanıtsız bırakmayı tercih etti.

GAZETECİ SEDAT BOZKURT'UN TV YAYININDA SÖYLEDİKLERİ

Gazeteci Sedat Bozkurt ise TV5'te katıldığı bir programda iddiayı bir adım öteye götürdü ve Davutoğlu'na yakın isimlerle konuştuğunu yeni partinin kurulacağını söyledi. Bozkurt, kurulacak yeni partide Selçuk Özdağ'ın da bulunduğunu belirtti.

İŞTE YENİ PARTİ İÇİN VERDİĞİ YANIT

İDDİALARI KUVVETLENDİRECEK BAŞKA BİR ÇIKIŞ  DAHA

AK Partili eski vekil Selçuk Özdağ, hükümeti hedef alarak "Nerede hata yaptım yerine 'Bize komplo kurdular' diyerek sorumluluğu görünmez odaklara yükler." dedi.

AK Parti Manisa Eski Milletvekili Selçuk Özdağ, iktidarların vazifesinin mazeret üretmek olmadığını belirterek "28 Şubat bize baskı siyasetinin ne kadar kötü olduğunu göstermişti, o tecrübe bize en demokrat, en özgür, en insan haklarına saygılı düzeni kurdurmayı sağlamalıydı. Nerede hata yaptım yerine 'Bize komplo kurdular' diyerek sorumluluğu görünmez odaklara yükler.Ama 28 Şubat tersinden tekrar edildi" dedi.

"İKTİDARIN GÖREVİ MAZERET ÜRETMEK DEĞİL"

"İktidarların vazifesi mazeret üretmek değildir. Sorumlu siyaset bir problem ortaya çıktığında nerede hata yaptık diye düşünür. Batı'da böyledir. Bizde siyasetçi kendini la yüsel görür, kendine hata, kusur yakıştırmaz" diyen Özdağ, "Nerede hata yaptım yerine 'Bize komplo kurdular' diyerek sorumluluğu görünmez odaklara yükler. Bu zihniyet biçimi aslında sorun çözmekten kaçma biçimidir. Problem çözücü değil, problem biriktiricidir. Geldiğimiz noktanın birinci, belki de biricik sebebi budur" ifadesini kullandı.

YARGI KONUSUNDA AĞIR GÖNDERME

Hele orada hakemlik yapabilecek bir hukuk ve yargı düzeni yoksa o ülkenin sonu felakettir. Şu yaşadıklarımızdan siyasetten bağımsız bir yargı, din haline getirilmemiş bir parti anlayışı ve liderlere insanüstü vasıflar isnat etmeyen bir siyaset biçiminin gerekliliğini çıkaramamışsak yaşadıklarımızdan hiç ders almamışız demektir. İşte asıl felaket budur!"

İlgili Haberler