Davutoğlu; Suriye'den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir

Davutoğlu; Suriye'den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir

'Suriye'den sızan unsurların yaptığı kesin'

'Suriye'den sızan unsurların yaptığı kesin'

"Tespit edilen bazı hususlar var. Kesinlikle bu oradaki insani yardıma ve oradaki şartlarda hayatlarını idame ettirmek için çaba sarf eden sivillere yönelik bir terör saldırısıdır. Bu saldırı Suriye'den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir. Araştırmalarımız devam edecek" 

ARZU KAYA - Yaşar KAÇMAZ İSTANBUL
17.02.2013 14:27
 
 
- "Silahsız çözüm için aylarca uğraştık Suriye nezdinde. Keşke Beşar Esad o çözümü kabul etseydi başta şuanda bu kadar kan dökülmeyecekti. Türkiye her zaman silahsız çözüme yakın oldu. Şu anda da silahsız çözüme yakınız" 
 
- "Barış yönünde atılacak her adım bizim için önemlidir. Ama nihayi kararı verecek olan Suriye halkıdır"
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD düzenlediği "Uluslararası Gelişmeler Işığında Türkiye-2013" Konulu toplantıya katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu Suriye'ye ilişkin sorular üzerine, "Barış yönünde atılacak her adım bizim için önemlidir. Ama nihayi kararı verecek olan Suriye halkıdır" dedi. 
 
"SİLAHSIZ ÇÖZÜM İÇİN AYLARCA UĞRAŞTIK" 
 
İmralı'ya heyet gidiyor mu? Bilgi verebilir misiniz? şeklindeki soruya Davutoğlu, "Bu konuda Adalet Bakanımız gerekli açıklamaları yapar" diye cevap verdi. Amerika şuan Suriye'deki olaylarda silahsız çözüm istediğini söyledi. Hükümetin bakanlığın bu konudaki fikri nedir acaba sorusuna Davutoğlu şu cevabı verdi:" Silahsız çözüm için aylarca uğraştık Suiye nezdinde. Keşke Beşar Esad o çözümü kabul etseydi başta şuanda bu kadar kan dökülmeyecekti. Türkiye her zaman silahsız çözüme yakın oldu. Şuanda da silahsız çözüme yakınız" ifadelerini kullandı. 
 
"TESPİT EDİLEN BAZI HUSUSLAR VAR" 
 
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayı kimin gerçekleştirdiği sorularına ilişkin Davutoğlu, "Onlarla ilgili araştırma devam ediyor. Tespit edilen bazı hususlar var. Kesinlikle bu oradaki insani yardıma ve oradaki şartlarda hayatlarını idame ettirmek için çaba sarf eden sivillere yönelik bir terör saldırısıdır. Bu saldırı Suriye'den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir. Araştırmalarımız devam edecek" dedi.