DAVUTOĞLU  CEMAATE GÖZDAĞI VERİRKEN BÖYLE COŞTU

DAVUTOĞLU CEMAATE GÖZDAĞI VERİRKEN BÖYLE COŞTU

"Kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız"

Cemaate karşı yürütülen 14 Aralık operasyonunu savunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkında yakalama kararı da çıkarılan Fethullah Gülen'e "Kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız" sözleriyle meydan okudu.

KOLUNU KOPARMAYA KARARLIYIZ

AKP'nin Ankara İl Kongresi'ne katılan Davutoğlu, 17 Aralık operasyonu sırasında Tayyip Erdoğan'ın da sıklıkla dile getirdiği 'dönemin başbakanı' ifadesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "İddianamede dönemin başbakanı diyerek, iktidarda başbakana dönük gerçekleştirilen o komplo, yolsuzlukla mücadele olarak adlandırabilir mi? Onların dönemin başbakanı dediği, sayın başbakanımız bugün, gerçek cumhurbaşkanlığı makamındadır. Recep Tayyip Erdoğan bugün halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olma onurunu kendisine de ak partiye de milletimize de yaşatmıştır. Şunu da teyiden söylüyorum. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza, yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız" dedi.

ERDOĞAN'IN İZİNDE AB'Yİ TOPA TUTTU

Operasyonun basına özgürlüğüne müdahale gibi yansıtıldığını savunan Davutoğlu, Erdoğan'ın 'izinden giderek' Türkiye'yi eleştiren açıklamalar yapan AB'yi hedefe koydu.

YURTDIŞI ODAKLARI HAREKETE GEÇTİ

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Hemen yurt dışındaki odaklar harekete geçti. Pazar günü AB dahi açıklama yaptı. Kirli bir kampanya başlattılar. Şimdi bir kez daha vurguluyorum, bu operasyonlarda basın özgürlüğünü ilgilendiren bir konu değildir. Türkiye'de teminat altındadır. Ama hiç kimse bulunduğu makam, ünvan dolayısıyla hesap sorulamaz değildir. Herkes hesap verme makamındadır. Nasıl biz siyasiler olarak milletin önünde hesap veriyorsak, herkes hesap verecek. Vatandaşlarımızı haksız yere hapse atanlar, şantaj uygulayanlar bilsinler ki bir daha böyle bir uygulamaya hiçbir zaman cesaret de bulamayacaklar, imkan da bulamayacaklar."

Kaynak:Haber Kaynağı