DAVUTOĞLU BAŞKA ERDOĞAN BAŞKA AÇIKLAMA YAPTI

DAVUTOĞLU BAŞKA ERDOĞAN BAŞKA AÇIKLAMA YAPTI

Ankara'da 20'si Rütbeli 8'i sivil 28 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının bulunduğu intihar saldırısının ardından yapılan açıklamalar kafa karıştırmaya devam ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyareti sonrasında Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.Davutoğlu'nun yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gözaltı sayılarında çelişkiye düştüğü dikkatlerden kaçmadı. Bazı kaynaklar Davutoğlu'nun açıklamasının ardından 5 gözaltı daha yapıldı şeklinde yorumladılar,

ERDOĞAN 14 DEDİ DAVUTOĞLU 9 GÖZALTI DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Artık zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. demişti.

DAVUTOĞLU 9 KİŞİ GÖZALTINDA DEDİ

Davutoğlu, "Bu saldırı kesin bir şekilde Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensupları ile Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Necar isimli Amûde 1992 doğumlu. Amûde, Kuzey Suriye'de bir şehir. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bütün unsurlar tek tek çıkarılacak ve adalete teslim edilecektir. Bu YPG, PYD mensubunun bölücü terör örgütü ile birlikte onların koordinasyonunda bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurları ile birlikte Kuzey Irak'tan da bu anlamda bir şekilde destek alan organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş durumdadır" diye konuştu.

HEPSİ, YAKALANACAK ADALETE TESLİM EDİLECEK HAK ETTİKLERİ CEZAYI MUTLAKA GÖRECEKLERDİR
Başbakan Ahmet Davutoğlu terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Hepsi, yakalanacak adalete teslim edilecek. Hak ettikleri cezayı mutlaka göreceklerdir. Dün bu terör saldırısı Meclisimize çok yakın bir yerde olmuş olmasına rağmen Meclisimizin çalışmalarını sürdürmüş olması takdire bence şayan bir gelişmedir. Grup Başkanvekillerimizle istişare ettiğimizde de kendilerine şu talimatı vermiştim: Tam da terör odaklarının temel hedefi siyasi hayatı, sosyal hayatı dumura uğratmak, yavaşlatmak, durdurmaktır. Her ne suretle olursa olsun kendisine TBMM milletimizin tevdi ettiği görevi yerine getirmek üzere oturumlarına ara vermeyecektir. Bu görevi yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacaktır. 

P5 ÜYELERİ ÜLKELERE DAĞITILACAK 'YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR' DİYENLERE BELGELERİYLE ORTAYA KONULACAK
Saldırı nedeniyle dayanışma için arayan Sayın Çipras, Merkel'e teşekkür ediyorum. Bütün taziye yayınlayanlara teşekkür ediyorum. Dünkü saldırı açık bir şekilde ortay koymuştur ki YPG, bölücü terör örgütünün bir parçasıdır. Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar, bölücü terör örgütü, bunlar nerede...Bu detayları vermiyorum ama bizce malumdur ve bütün ülkelere de bu bilgiler aktarılacaktır. Bugün Dışişleri Bakanlığı'na talimat vereceğim, başta P5 üyeleri olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak ve 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere
de belgeleriyle ortaya konulacak. Kesin ve tartışmasız bir dayanışma bekliyoruz. 

EL KAİDE MASAYA OTURAMAZSA, NASIL DEAŞ MASAYA OTURAMAZSA, TERÖR ÖRGÜTÜ OLAN YPG DE MASAYA OTURAMAZ
12 Eylül saldırısı sonrasında Türkiye teröre karşı nasıl dayanışma gösterdiyse, Türkiye'ye dönük bu terör saldırıları karşısında da müttefiklerimizden dayanışmayı görmek bizim en temek hakkımız. Bu konuda amalı, belkili açıklamalar bizi tatmin etmedi, etmiyor etmeyecek. YPG'yi sanki demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyen örgütlere de buradan, bu terör saldırısı sonrası bir kez daha sesleniyorum. Nasıl El Kaide masaya oturamazsa, nasıl DEAŞ masaya oturamazsa, terör örgütü olan YPG de masaya oturamaz. Eğer oturacak olursa, daha dün Suriye Temsilcisinin de ifade ettiği gibi, katil rejimle birlikte katiller arasında belki yer alabilir, o bizi ilgilendirmez. Suriye halkını temsilcisi olama niteliği yoktur. Türkiye'ye karşı bir düşman statüsündedir. 

ORTAK DEKLARASYON YAYINLAMA KONUSUNDA BİR PARTİNİN GÖSTERDİĞİ UZLAŞMAZ TUTUMU ŞİDDETLE KINIYORUM
İkinci çağrım siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına terör karşısında kaynağı ne olursa olsun omuz omuza vermeliyiz. Ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayanların insanlık vicdanından bahsetmeye hakları yoktur. 

TÜRKİYE İÇİN BU ANLAMDA DOST HÜVİYETİNİ KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALIRLAR
Türkiye'ye düşman bir örgütü doğrudan veya dolaylı destekleyenler de Türkiye için bu anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Halkımızı başkentimizde tehdit eden bir terör örgütüne müsamaha gösterilmesini mazur görmemiz söz konusu olamaz. Bazı basın organlarında sanki olayın askeri boyutu varmış gibi olsa da değişmez. Sanki bu terör örgütünün askeri bir mücadelenin parçası gibi gösteren yaklaşımları da lanetliyorum. 

TERÖR KARŞISINDA, KAYNAĞI NE OLURSA OLSUN, PİYONU KİM OLURSA OLSUN, OMUZ OMUZA VERMELİYİZ
Terör karşısında, kaynağı ne olursa olsun, piyonu kim olursa olsun, omuz omuza vermeliyiz. Hepimizin asli görevi, milletimize ve tarihe karşı sorumluluk hissettiğimiz ana vazifemiz; bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü koruyarak bu ateş çemberinin içerisinde varlığını sürdürmesi, güçlenmesi ve bütün bu zorluklarla mücadele edecek kudrete erişmesidir. İkinci çağrım, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarınadır. Terör karşısında, kaynağı ne olursa olsun, piyonu kim olursa olsun, omuz omuza vermeliyiz.

DÜN BU ÇERÇEVEDE HAFTANİN KAMPINA SİLAHLI KUVVETLERİMİZ YOĞUN BİR OPERASYONDA BULUNDU 
70 CİVARINDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Operasyonlarımız devam edecek. Dün bu çerçevede Haftanin kampına silahlı kuvvetlerimiz, hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 60-70 civarında terör unsuru bazı ele başlarının da olduğu isimleri bizde mahfuzdur.70 civarında terörist etkisiz hale getirildi. 

KESİNLİKLE SALDIRININ BEDELİ ÖDETİLECEKTİR NE OLDUĞU, NE ZAMAN OLACAĞI, NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ BİZDE MAHFUZ 
Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesi yanında Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman, hangi şartlarda, ne gün, hangi mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur. Yani kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne olduğu, ne zaman olacağı, nasıl gerçekleşeceği bizde mahfuz olmak üzere her türlü meşru müdafaa da dahil tedbiri sınırda alacağız. Bu hain unsurları ve dış güçlerin piyonlarına karşı da hiç tereddüt göstermeden en şiddetli şekilde mukabelede bulunulacaktır.

70 CİVARINDA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ. KUZEY IRAK SAHASINDA
Dün saat 9.30 itibariyle Haftanin civarında bölücü terör örgütüne ve kamplarına dönük çok etkili istihbarı bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. İstihbarı bilgiden kastım. Terör örgütünü önemli ele başlarının da bulunduğu bir anda yapıla bir operasyon 70 civarında bölücü terör örgütü etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak sahasında. Sınırımıza dönük kim ihlal ederse en güçlü şekilde mukabelede bulunulacak. 

FEVRİ HAREKET ETMEYİZ. TÜRKİYE'Yİ HERHANGİ BİR OLDU BİTTİNİN İÇİNE GİRMESİNE İZİN VERMEYİZ. 
Dünkü saldırı da doğrudan Türkiye'ye dönük bir saldırıdır. Bunun müsebbibi YPG'dir, bölücü terör örgütü PKK'dır. Dolayısıyla her yerde ve her şartta bunlara karşı gerekli tertibat alınacak. Türkiye'ye dönük hiçbir saldırı şu ana kadar karşılıksız kalmamıştır. Bu karşılığın en etkin şekilde nerede, nasıl olacağı konusunda da yapılacak çalışmalar bizde mahfuzdur. Fevri hareket etmeyiz. Türkiye'yi herhangi bir oldu bittinin içine girmesine izin vermeyiz. 

TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUYANLARA MEYDANI BIRAKMAYIZ
Türkiye'ye meydan okuyanlara meydanı bırakmayız. Her türlü provokasyon her yerde olabilir. Provokasyonlara gelinmemeli. 

YPG, SURİYE REJİMİNİN BİR PİYONUDUR VE BU SALDIRIDAN SURİYE REJİMİ DOĞRUDAN SORUMLUDUR
YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur ve bu saldırıdan Suriye rejimi doğrudan sorumludur. Suriye rejimine dönük her türlü tedbiri alma hakkı da bizde mahfuzdur. YPG'ye açık bir şekilde ofis açarak ya da irtibat kuran ülkeler var. 

DÜN RUSYA BU TERÖR SALDIRISINI KINADI. BU İYİYE İŞRETTİR AMA BU YETMEZ
Son dönemde YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi için hava desteği veren ağır bombardıman yapan Rusya'yı da bu terör örgütünü Suriye'deki masum halka ve Türkiye'ye karşı kullanmama konusunda uyarıyorum. Dün Rusya bu terör saldırısını kınadı. Bu iyiye işrettir ama bu yetmez. Herkes bilsin ki bu terör oyunu döner bumerang onları da vurur. 

YPG'YE DESTEK VEREN MÜTTEFİK ÜLKELERE SESLENİYORUM; YPG ANKARA'DA BİZİM KALBİMİZDE BİZİM CANLARIMIZI ALDI
YPG'ye destek veren müttefik ülkelere de sesleniyorum. Bugün o destek verdiğiniz YPG Ankara'da bizim kalbimizde bizim canlarımızı aldı. Bu terör saldırısı devam ederse, etmese dahi cevap verecek ama, devam ederse, YPG kadar onlar da bu sorumluluğu paylaşmış olurlar. 

ABD VE HİÇBİR NATO ÜYESİ ÜLKE BİZE SALDIRI YÖNELTEN TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLİŞKİ KURMASINI MARUZ GÖRMEYİZ 
Türkiye ile dayanışma mesajlarına teşekkür ediyoruz. Ama sözle olmaz. 12 Eylül'de Afganistan'da nasıl dayanışma gösterdiysek…Başta ABD olmak üzere hiçbir NATO üyesi ülkenin Afganistan'da omuz omuza durduğumuz ülkenin Türkiye'nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütü ile ilişki kurmasını maruz görmeyiz bu konuda tutumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz bir kez daha uyarıyoruz. Bizim için YPG ile PKK arasında bir fark yoktur. 

P5 ÜLKELERİ, MÜTTEFİK ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILARAK ELLERİNE BU BİLGİ BELEĞELER VERİLECEK
Bütün p5 ülkeleri ve müttefik ülkelerin büyükelçileri dışişleri bakanlığına çağrılarak ellerine bu bilgi beleğeler verilecek. Buna rağmen hala YPG'yi savunamaya niyet eden olursa onların terörle mücadele konusundaki samimiyetini sorgulamaya başlarız."

Kaynak:Haber Kaynağı