DANIŞTAY KARARINI UYGULAMIYORLAR

DANIŞTAY KARARINI UYGULAMIYORLAR

.

3. HAVA ALANINDA DANIŞTAY KARARI UYGULANMAYACAK


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İstanbul 3. Havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulması kararıyla ilgili yazı açıklama yaptı. 


TUHAF AÇIKLAMA DURDURMA ÇED KARARINA SÖZLEŞME SÜRÜYOR


Açıklamada şöyle denildi; "Bugünkü bazı yayın organlarında İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının (projesinin) durdurulduğu şeklinde haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur. Söz konusu mahkeme kararı, havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgilidir. Bu konuda gerekli hukuki işlemler konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bahse konu kararın, 3 Mayıs 2013 Tarihinde yapılan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurması söz konusu olmayıp, proje ile ilgili süreçler planlandığı şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

OLAYIN PERDE ARKASI

3. Hava Alanı İnşaatı ile ilgili olarak ÇED raporunun danıştay tarafından durdurulması olayı şöyle gelişmişti. Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Cengiz-Limak-Kolin grubunun aldığı 47 milyar dolarlık üçüncü havalimanı ihalesi, mahkemenin 'ÇED Olumlu Raporu'nun yürütmesinin durdurmasıyla suya düştü 
Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumuna, Sabah ve ATV'nin de olduğu Turkuvaz Medya Grubu'nu alma görevini üstlenmesine sebep olan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihalesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla suya düştü. Meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının açtığı davaları görmezden gelen ve yetkisizlik kararlarıyla Danıştay'a sevk eden mahkemeler, yurttaşların açtığı davada projenin ÇED Olumlu kararının yürütmesini durdurma kararı verince 47 milyar dolarlık dev ihale tehlikeye girdi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı