D100'ü trafiğe kapattıran pankart!

D100'ü trafiğe kapattıran pankart!

D-100 Karayolu Şişli Örnektepe Köprüsü üzerine asılan pankart ve ucuna bağlanan şüpheli paket yolu kapattırdı.

D100'ü trafiğe kapattıran pankart!
D-100 Karayolu Şişli Örnektepe Köprüsü üzerine asılan pankart ve ucuna bağlanan şüpheli paket polisi alarma geçirdi.

Hasan YILDIRIM - İSTANBUL
09.02.2013 08:26
 
D-100 karayolu Ankara istikameti trafiğe kesildi. Bomba imha uzmanlarının fünye ile patlattığı paketten metal parçalar çıktı.
 
Şişli Örnektepe Köprüsü üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından asılan pankartı görenler polisi arayarak ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alıp Bomba İmha Uzmanlarına haber verdi. Polis ekipleri D-100 Karayolu'nu Ankara istikametini ve köprü üzerindeki yolu yaya ve araç trafiğe kapattı. Daha sonra uzman ekipler köprüde asılı olan pankartı keserek yola düşürdü. Bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek pankarta bağlı olan paketi fünye ile patlattı. Paketten, demir bilye, civata ve metal malzemeler çıktı. 
 
Polis ekipleri yaptıkları ilk incelemede paket içinde patlayıcı madde çıkmadı. Ancak polisler bomba düzeneği şeklinde hazırlanmış metal parçalar olduğunu belirledi. Paketin içinden patlayıcı madde çıkmadı. Karayoluna saçılan metal parçaları polisler tarafından toplanarak incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına götürüldü. Pankartta ise yasa dışı terör örgütüne ait yazılar olduğu öğrenildi. Pankartın patlatılmasından sonra D-100 karayolu ve Örnektepe köprüsü tekrar trafiğe açıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.