D 100 NEHİR OLDU TRAFİĞE KAPANDI

D 100 NEHİR OLDU TRAFİĞE KAPANDI

Otobüsler araçlar sürüklendi,fabrikaları su bastı D100 kapandı

Kocaeli'de dün gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Yaşanan sel nedeniyle D-100 Karayolunun Eşme mevkii sular altında kalarak, ulaşıma kapandı.

DEVLET YOLU RESMEN KAPALI

Kocaeli'nde dün gece başlayan sağanak yağış, Kartepe ilçesinde sele neden oldu. Eşme mevkiinde derenin taşması sonucu D-100 karayolu sular altında kaldı. Sel nedeniyle onlarca araç D-100 karayolunda mahsur kaldı. Eşme mevkiinde bulunan Çekok soğuk hava deposunda bulunan yüzlerce palet ve sel suların koparttığı ağaçlar karayoluna aktı. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan araçlar, sel sularının ortasında kalarak, sürüklendi.

kartal-pendik-yolu-sele-teslim-d-100-karayolu-trafige-kapandi.jpg

OTOBÜSLER BİLE SU ALTINDA KALDI

Yolcu otobüsü ve çok sayıda otomobil suya gömüldü.Taşan derenin etrafında iş makineleri çalışmalarını sürdürürken, D-100 karayolunun kıyısında bulunan evler ve meyve bahçeleri de sular altında kaldı. Sakarya'dan ve Kocaeli'den girişleri kapatan polis ekipleri, ulaşımı TEM Otoyoluna yönlendirdi.

fft261_mf5514003.jpeg

BARAJLARDA DURUM
Barajlarda 24 Ekim'de yüzde 21.13 olan doluluk oranı bugün sabah saatlerindeki ölçüme göre yüzde 6.23 artışla yüzde 27.36'ya yükseldi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bugün ve yarın da sağanak yağış devam edecek. Çarşamba günü İstanbul'u parçalı bulutlu bir hava bekliyor olsa da Perşembe ve Cuma günü yeniden sağanak yağış var. Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise bugünden Cuma'ya kadar 16-18 dereceler arasında seyredecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı