ÇORUM'U KORKUTAN YANGIN 30 EV KÜL OLDU

ÇORUM'U KORKUTAN YANGIN 30 EV KÜL OLDU

İşte gelişmeler…

Çorum’un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü’nde köy caminin lojmanından başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının ardında gözyaşları sel oldu. Elektrik kontağından çıkan yangında 30 ev yanarak kül oldu. Önceki akşam imama ait lojmanda elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI GELDİ

Bayat Kaymakamı İdris Akça ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ile köye giderek incelemelerde bulundu. Köye gelen Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat da yangının imam lojmanından başladığını ifade etti. Aralarında köy konağının da bulunduğu 30 evin tamamen yandığını belirten Bolat, tek tesellilerinin can kaybı ve yaralananın bulunmaması olduğunu kaydetti.

corum-da-yangin-30-ev-kul-oldu-4976841.jpeg

Kızılay’ın bölgeye çadır sevk ettiğini söyleyen Bolat, şöyle konuştu: “Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir. Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net bir şey söyleyemeyiz. Teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor.” Bu arada Çukuröz köyündeki yangın afetinin ardından Türk Kızılayı da harekete geçti. Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve köylülere sıcak yemeğin bulunduğu TIR da bölgeye gitti. Köyde AFAD tarafından kriz masası da kuruldu."

İŞTE GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı