Cizre'de Olaylar Çıktı

Cizre'de Olaylar Çıktı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece izinsiz gösteri yapan grupla polis arasında olay çıktI.

Cizre'de olaylı gece
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece izinsiz gösteri yapan grupla polis arasında olay çıktI.
Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak)
 
19.01.2013 13:05
 
 
 Göstericiler molotof kokteyli, havai fişek, ses bombaları ve taşlarla panzerlere saldıranca, polis grubu dağıtmak için havaya ateş açtı.
 
Fransa'nın başkenti Paris'teki Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde 9 Ocak günü öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız ile Kürdistan Ulusal Kongresi Temsilcisi Fidan Doğan, örgütün Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in yanı sıra bu ay içinde Hakkari'nin Çukurca ve Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki çatışmalarda ölen PKK'lıları anacaklarını söyleyen bir grup Cizre'de izinsiz gösteri yapmaya başladı. Saat 20.00 sıralarında İdil Yolu'nda barikat kuran yüzlerini maskeyle kapatan göstericiler, araç geçişini engelledi, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı
 
Yolu trafiğe açmak için gelen polislerin dağılmaları için uyarıda bulunduğu göstericiler, molotof kokteyli, havai fişek, ses bombaları ve taşlarla polis panzerlerine saldırdı. Bunun üzerine panzerler göstericilere tazyikli su sıkarken, sevk edilen özel harekat timleri gaz bombası kullandıktan sonra otomatik silahlarla havaya ateş etti. 
 
Gaz bombasından etkilenerek ara sokaklara kaçan göstericiler kısa süre sonra yeniden toplanarak polislere saldırdı. Göstericilerle polisler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda gece yarısına kadar devam etti.