CIM BOM'a Darbe

CIM BOM'a Darbe

Sermaye Artırımı konusunda SPK dan olumlu haber bekleyen Galatasaray'ın önceki Sermaye Artırımı ile başı dertte.. Başbakanlık Müfettişleri Galatasaray defterlerini incelemeye aldı.

 Sermaye Artırımı konusunda SPK dan olumlu haber bekleyen Galatasaray'ın başı, kapandı sanılan ama mahkemelerde davaları süren 2012 Mayıs'ında yapılan Sermaye Artırımı  dolayısıyla derde girdi.

Önceki Sermaye artırımından mağdur olan ve diğer binlerce yatırımcı ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu, Bakanlıklar, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na başvuran yatırımcılardan birine Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan resmen verilen cevapta:

BAŞBAKANLIK MAKAMI ndan alınan 15.01.2013 tarih ve 004 sayılı OLUR ( Başbakan'ın Onayı ) ile Galatasaray defterlerinin incelenmesi için BAŞBAKANLIK MÜFETTİŞLERİ nin görevlendirildiği ve SORUŞTURMANIN HALEN DEVAM ETTİĞİ belirtiliyor




Bu yazının devam eden davalarda DAVACI ların ellerini kuvvetlendireceği, ve Galatasaray ' ın başını bayağı ağrıtacağı görünüyor. 

Çünkü Bu SORUŞTURMA altındaki Sermaye Artırımı ndan sonra ikinci başvuru Yatırımcıların yoğun başvurularıyla REDEDİLMİŞTİ. Geçen ay yapılan ÜÇÜNCÜ Başvuru ise bugünlerde SPK dan onay bekliyor.

SPK nın bu yazıdan sonra Küçük Yatırımcıların görüşünün alınmasını istemesi yani Genel Kurul ve ÇAĞRI Mükellefiyeti (Sermaye Artırımına katılmak istemeyen hissedarların Hisselerinin geri alınması ) istemesi bekleniyor

Kaynak : HANOGLU Hakan